BEOGRAĐANKA šefica mafije za trgovinu Indijcima : Za dva i po meseca zaradila 150.000 evra, a voli da se slika golišava


IZVOR: Republika - 22.03.2023 | 22:01


Policija sa nadležnim tužilaštvom istražuje slučaj Sanje J. (45), koja se sumnjiči se za trgovinu ljudima.

Foto: Privatna arhiva
BEOGRAĐANKA šefica mafije za trgovinu Indijcima : Za dva i po meseca zaradila 150.000 evra, a voli da se slika golišava

Postupak protiv nje vodi Drugo odeljenje za prevaru PU Beograd koje je otkrilo da je među Indijcima poznata kao Sandža Mem - što kod njih znači šefica mafije.

Foto: Privatna arhiva

Sanja J. osumnjičena za trgovinu ljudima

- Sumnja se da se Sanja nelegalnim biznisom bavila preko svoje turističke agencije koja je registrovana u Beogradu, sa vlasnikom takođe turističke agencije iz indijske provincije Pandžab, sa kojim je ugovarala dolazak radnika u Srbiju, kojima je posle pomagala da pobegnu u zemlje Evropske unije i to papreno naplaćivala od 5.000 do 10.000 evra po svakom. Novac je preuzimala na više lokacija u Surčinu, na benzinskoj pumpi na uglu Južnog bulevara i Grčića Milenka, u jednom butiku u Karađorđevoj ulici ili ispred solitera kod „Marakane". Uvek je nanovo za komunikaciju sa ljudima u lancu krijumčarenja Indijaca kupovala telefonsku karticu na trafici, koju bi po obavljenom poslu bacala.  Za dva i po meseca zaradila 150.000 evra - tvrdi izvor Republike blizak policijskim krugovima.

Osumnjičena je prema navodima, slala pozivna pisma firmi iz Beograda našoj ambasadi u Indiji za radnike sa tog područja. Za tu uslugu je uzimala po čoveku 250 evra. Sređivala im je radne dozvole na šest meseci. Potpisivali su zvanične ugovore u kojima je pisalo da ce raditi pet radnih dana poosam sati, za 450 dolara mesečno uz obezbeđen smeštaj i hranu. Onda su te ugovore falsifikovali  i upisivali da su radnici obavezbni da rade po 10 sati šest dana u nedelji. Protivzakonito bi im oduzimala pasoše da bi navodno sredila papirologiju. 

- Svim Indijcima je oduzimala pasoše odmah na beogradskom aerodromu pod izgovorom da treba da prijavi njihov boravak policiji. Medutim, dokumenta je zadržavala kod sebe i na kraju ih je čak i spaljivala! Pasoše pet Indijaca koji su pobegli je navodno i zapalila. Većina radnika je bežala u EU posle tri meseca boravka u Srbiji na njen nagovor, a Sanja je ubeđivala poslodavce, varajući i njih, da ih ne prijavljuju policiji da bi imali vremena da pređu granicu - objasnio je naš izvor, otkrivši da je policija u njenom telefonu pronašla mnogo njenih eksplicitnih selfi fotografija.

Na telefonski poziv iz naše redakcije, Sanja se danas javila i na pomen prevara za koje je osumnjičena. Rekla je da nema komentar i prekinula vezu. 
   

Foto: Privatna arhiva

Sanja J. osumnjičena za trgovinu ljudima

Inspekcija joj zatvorila firmu

Republička inspekcija rada je po nalogu policije bila u agencije Sanje J. koju joj je otvorio bivši partner. Zatvorili su joj firmu jer nije imala licencu da zapošljava strance. Uočlili su i da koristi dva prezimena, da se negde potpisuje prezimenom bivšeg muža sa kojim ima dete, a negde devojačkim prezimenom.

U policiji provela oko tri sata

Policija je Sanju u Stanici "29. novembar" saslušavala duže od tri sata gde je ona pokušavala da se opravda, a isplivalo je da je sklona da šalje preteće poruke u kojima onima koji joj se zameri preti lomljenjem nogu i ruku i da će je dobro zapamtiti i slično.