KRVAVI RAT U NAJAVI, SPREMA SE OSVETA ZA UBISTVO ESKOBARA: Objavljena zloslutna čitulja vođi nikšićkog klana, jedno ime je ključno!


IZVOR: Republika - 13.03.2023 | 09:55


Likvidacija Ranka Radoševića zvanog Eskobar, označenog kao šefa nikšićkog kriminalnog klana, po svemu sudeći neće proći bez osvete.

Foto: MUP/printscreen
KRVAVI RAT U NAJAVI, SPREMA SE OSVETA ZA UBISTVO ESKOBARA: Objavljena zloslutna čitulja vođi nikšićkog klana, jedno ime je ključno!

Na ovaj zaključak upućuju čitulja koju je objavio Alen Kurina, označen kao vođa jednog od najjačih kriminalnih klanova u Vojvodini.

- Ranja, brate moj, krivo mi je što ode na tako jeftin način, ali budi spokojan, ne brini. Večna ti slava - naveo je on u čitulji i praktično najavio osvetu za likvidaciju u Rušnju.

Inače, za Alena Kurinu javnost je saznala u oktobru 2015. godine kada je na Paliću, u naselju Aleksandrovi salaši, ubijen Filip Vilotijević (28), sin Kićuna Vilotijevića, čuvenog kriminalca iz Crne Gore koji je u julu 1999. godine u klasičnoj sačekuši ubijen ispred novosadskog kafića“Kaskada“.

Foto: St/N. Pančić, MUP

 

Sa Filipom Vilotijevićem u automobilu je bio je i Alen Kurina, ali je preživeo sačekušu. U to vreme bio je vlasnik kafića „Fratelo Mio“ u centru Subotice i postojale su sumnje da su smrtonosni rafali bili namenjeni upravo njemu.

Foto: Privatna arhiva

Alen Kurina

Pre samo tri meseca Alen Kurina je pušten iz zatvora, posle 27 dana u pritvoru, zbog sumnje da je umešan u ubistvo Mirka Miličevića, zvanog Hajčar.

Hajčar je ubijen je 1. jula u 22.19 časova u blizini svoje kuće u subotičkom naselju „Novi grad“.

On se vraćao iz grada na motoru i na njega je pucala osoba koja je takođe vozila motor. Zazvonio mu je telefon zbog čega nije mogao brzo da reaguje na prve pucnje.

Foto: MUP/printscreen

 

Prema nezvaničnim informacijama i ubica je bio na motoru, a kada je Hajčar uspeo da se zaustavi, siđe sa motora i potrči, ubica je ispalio još dva metka i pobegne sa mesta zločina.

Alen Kurina poslednji put se pominjao u vezi ubistvu od 25. aprila 2019. godine u Vrdniku.

Naime, tada je u brvnari ubijen Nemanja Grčić (37), koji je bio jedan od najbližih saradnika i pripadnik kriminalne grupe Alena Kurine.

Grčić je osudivan zbog prodaje heroina i krade vozila, a privođen je i zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Zbog šverca narkotika odležao je zatvorsku kaznu od tri i po godine.