RASVETLJENA PUCNJAVA NA ZVEZDARI! Pre četiri meseca pokušali da ubiju mladića (29) sa više metaka, pa potom pobegli sa lica mesta!


IZVOR: Aleksandra GRUJIĆ - 23.02.2023 | 11:51


Uhapšeni mladići se terete za krivično delo ubistvo u pokušaju nakon pucnjave na Zvezdari.

Foto: Printscreen/youtube/MUP
RASVETLJENA PUCNJAVA NA ZVEZDARI! Pre četiri meseca pokušali da ubiju mladića (29) sa više metaka, pa potom pobegli sa lica mesta!

Pripadnici MUP, Policijske uprave za grad Beograd, Odeljenja za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, intenzivnim radom rasvetlili su ubistvo u pokušaju i uhapsili G. D. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio navedeno krivično delo.

G. D. osumnjičen je da je 1. novembra 2022. godine, u Ulici Miljana Miljanića na Zvezdari ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu dvadesetdevetogodišnjeg mladića koji je tom prilikom zadobio teške telesne povrede opasne po život.

Takođe, krivična prijava za ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu podneta je i protiv M. M. (30), M. M. (25), J. P. (28), D. I. (23) i F. G. (24) koji se nalaze u pritvoru zbog prethodno učinjenih krivičnih dela.

Oni se sumnjiče da su pomogli G. D. tako što su preduzeli niz radnji u cilju izvršenja krivičnog dela, njegovog bekstva i uklanjanja tragova.

Inače, u prethodnom periodu, policija je pretresom stana u Boleču koji koriste M. M., M. M., G. D., kao i osumnjičeni S. M. (26) zaplenila oko dva kilograma amfetamina i manju količinu marihuane, zbog čega se oni terete da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Takođe, policija je u prethodnom periodu kod J. P. pronašla pištolj sa prigušivačem, zbog čega se on tereti za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenom G. D. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok se M.M., J.P., M.M., D.I., F.G. i S.M. nalaze u pritvoru.

BONUS VIDEO