JEZIV SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA U VRANJU! Dečaku slomili nos i prst, završio u bolnici!


IZVOR: Republika - 30.01.2023 | 12:09


Dečak je pretučen nakon nastave.

Foto: Profimedia
JEZIV SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA U VRANJU! Dečaku slomili nos i prst, završio u bolnici!

Četrnaestogošnji dečak iz Vranja još jedna je žrtva vršnjačkog nasilja. Više javno tužilaštvo je potvrdilo da se na slučaju radi, ali nisu mogli da daju više informacija, budući da je reč o maloletnicima.

Rasprava tinejdžera koja je počela na ekskurziji pretila je da preraste u sukob još prošle godine. Jedan od učenika je organizovao masovnu tuču, što su saznali direkotrka, razredna starešina i roditelji.

Tog dana kada je pretučen dečak, škola je organizovala sastanak nadležnih za sprečavanje nasilja. Njega su školski drugovi presreli nakon nastave, pretukli i naneli mu teške telesne povrede.

Organizator događaja nije učestvovao u tuči, iako je na pomenutom sastanku priznao da je pozivao dečake da pretuku njegovog školskog druga.

Majka pretučenog dečaka Ivana Tasić rekla je za Blic da on ima modrice, podlive i prelom nosa i prsta. Kako navodi, dečak je nekoliko dana proveo u bolnici.

- Iako radim u ustanovi socijalne zaštite i ceo radni vek se srećem sa raznim oblicima nasilja, sada želim da govorim isključivo kao majka. Želela sam da problem rešim u okviru škole - kaže Ivana.

Ona je još od novembra zabrinuta zbog cele situacije.

- Znali su da je organizovao tuču, znala je razredna, na kraju je taj dečak bio drzak i prema direktorki škole na sastanku tog dana. Šokirana sam bila što je otac dečaka o ranijim pretnjama i svemu tome što se dešava mesecima unazad, čuo prvi put na tom sastanku u četvrtak, znači da ga niko iz škole nije ranije obavestio.

I otac dečaka koji je označen kao organizator tuče je želeo da se ovim povodom pozove policija i da se sve prijavi nadležnim institucijama.

- Žao mi je što nisam obavestila policiju, jer sam tog dana kad je održan sastanak dobila uveravanja da mi je dete bezbedno i onda su me uveče pozvali da kažu da je pretučen. Jedino je razredna starešina mog deteta, od smog početka bila ta koja je reagovala i pokušala da sve spreči - istakla je Ivana.

Majka navodi i da je rešena da se pravda istera do kraja, zbog svog deteta, ali i zbog druge dece koja bi mogla da budu žrtve nasilja.

Kako navodi Blic, direktorka ove škole nije se javljala na pozive .

BONUS VIDEO: