BEGUNAC SA INTERPOLOVE POTERNICE UHAPŠEN U BEOGRADU: Debelom prišli da ga legitimišu, pa otkrili da ga traže za izdržavanje robije - i to višegodišnje!


IZVOR: Republika - 26.01.2023 | 14:40


Bojen Segić poznatiji kao Debeli je osuđen u Bosni i Hercegovini kao član međunarodne kriminalne grupe zbog trgovine narkoticima

Foto: ST/N. PANČIĆ
BEGUNAC SA INTERPOLOVE POTERNICE UHAPŠEN U BEOGRADU: Debelom prišli da ga legitimišu, pa otkrili da ga traže za izdržavanje robije - i to višegodišnje!

Bojan Segić zvani Debeli (45) državljanin BiH uhapšen je u Beogradu po poternici Interpola zbog izdržavanja višegodišnje zatvorske kazne.

Kako saznaje portal Republika.rs, Segić je osuđen u Bosni i Hercegovini kao član međunarodne kriminalne grupe zbog trgovine narkoticima.

Policijski inspektori iz stanice Barajevo, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu uhapsili su 45-godisnjeg Segića.

Prilikom legitimisanja Segić je pokazao ličnu kartu izdatu u BiH, za koju je utvrđeno da je falsifikovana.

Kako saznaje Republika.rs, utvrđeno je da je dokument falsifikat, zbog čega mu je određeno zavržavanje u trajanju od 48 sati. 

Da podsetimo, Bojan Segić Debeli (41) iz Prnjavora, vlasnik hotela i građevinske firme "Alpina" Stjepan Braco Lazarević (65) iz Istočnog Sarajeva i Vlastimir Tomić Šuca (58) iz Valjeva uhapšeni su u maju 2015. godine u akciji "Naslednik" u kojoj je zaplenjeno 16,3 kilograma skanka.

Ova trojka se tereti za organizovani kriminal i međunarodni šverc droge, a "pali" su u akciji koju su zajednički sproveli SIPA i Uprava za teški i organizovani kriminalitet MUP RS.

Akcija "Naslednik" mesecima je pripremana i u njoj je zaplenjeno 16,3 kilograma skanka. Od toga su deset kilograma droge osumnjičeni prodali prikrivenim istražiocima SIPA, dok je šest kilograma pronađeno u pretresu objekata koje su osumnjičeni koristili.

 

BONUS VIDEO