LALIĆ RAZVEZAO JEZIK: O ubistvu Riste Kapetana u Turskoj i Joke u Španiji


IZVOR: Republika - 08.11.2022 | 18:21


Tri Zvicerova otmičara u Španiji sačekali Joku, prepičava Lalić na suđenju klanu Veljka Belivuka.

Foto: shutterstock
LALIĆ RAZVEZAO JEZIK: O ubistvu Riste Kapetana u Turskoj i Joke u Španiji

- Dalje mogu da pričam o ubistvu Riste Kapetana u Turskoj u Istanbulu i Joke u Španiji. Dok sam bio u Truskoj spremali smo namamljivanje Riste kapetana. Ja nisam učestvovao u tome, vratiop sam se sa Veljkom, bio sam kući video sam slike pokojnog Joke koga su tri Zvicerova otmičara u Španiji sačekali, savladali, ubili - kaže Srđan Lalić:

- Pre ubistva Ljepoje pripremali smo pripremi njegovog kuma koji je sa njim učestvovao u pljački u Dubaiju, a za koga se prvo mislilo da je aktivno učestvovao u atentatu na Zvicera u Ukrajini. Našli smo ga u jednom lokalu, uspeo sam da instaliram neke kamere, da Radoje može da prati šta se dešava u tom lokalu. Posle smo saznali gde živi, Hrvatin je iznajmio stan u toj zgradi, pokomogao sam oko nadzora, a auto kameru smo smestili u garaži.Taj Mladen je imao obezbeđenje, blindu, pratili smo ga i fizički do teretane. Posle nekog vremena smo imali njegovu rutinu. Plan za ubistvo se izjalovio, ali smo i saznali da on nema veze sa Ukroajinom. Ali fotografije koje smo imali Zvicer je iksoristio i rekao mu kako ga prate škaljarci i da ga je on zaštitio.

- Radili smo i pratnju momka nedavno ubijenog na ostrvu u Hrvatskoj. On se u Beogradu kretao blindiranim bmv, imao je ljude u pratnji. Pratili smo ga jedan ceo dan, ušao je u jedan hotel, pokušali smo da mu skinemo pratnju, tako što smo policiji prijavili nbaoružane ljude ispred hotela u koji je on ušao. Ali, mislim da je on posle toga postao jako oprezan i napustio zemlju. Što se tiče Peruničićas i njegovog ubistva u Marbelji, Nemanja Simić i mislim momak jedan Duško, koji je uhapšen sa Simićem, oni su u Španiji boravili, Duško je izbegavao zatvorsku kaznu iz Srbije, a Simke se krio zbog poternice za pucnjavu kod nekog TC na Karaburmi. Marko Miljković je saznao za Peruničića, kuma Alena Kožara. Dobio je informaciju da je Peruničić u Marbelji, Simke je pucao u njega na pešačkom prelazu. Krili su se jedno vreme u Marbelji, a kada su uhapšeni, unet im je kriptovani telefon u zatvor. Mogu da pomenem i da sam 2016. sa Pavlom Đurićem obezbedio plac jedan tu je ubijeno jedno lice, Veljko mi se poverio za to, nisam znao da će tu neko biti ubijen.

BONUS VIDEO: