SAMO ŽELIM DA ZNAM ZAŠTO! Potresne reči oca mladića koga je posle novogodišnje žurke ubio brat Velje Nevolje!


IZVOR: Republika - 08.11.2022 | 14:41


Do sada su saslušana tri svedoka.

Foto: A. Popović
SAMO ŽELIM DA ZNAM ZAŠTO! Potresne reči oca mladića koga je posle novogodišnje žurke ubio brat Velje Nevolje!

- Ne znam šta da mislim, njih četvoro i četiri različite priče, a kontradiktorne su jedna sa drugom - ovako je za "Blic" prokomentarisao Dragiša Trifunović, otac ubijenog Ivana Trifunovića (22), iskaze troje dosada saslušanih svedoka na suđenju Damiru Ibrahomoviću (20), optuženom za ubistvo njegovog sina i svog najboljeg druga Ivana, i odbranu optuženog.

Prema njegovim rečima, porodica Trifunović do danas nije saznala šta se dešavalo na žurki na kojoj su optuženi i ubijeni mladić bili kobne večeri, 14. januara, na proslavi Srpske nove godine.

Foto: A. Popović

Ivan Trifunović

- Niko nas nije pozvao od te dece koja su bila tamo, da nam ispriča i kaže kako je bilo. Saznajemo na Sudu, ali i tu čujemo različite priče. On je u odbrani rekao jedno, dvojica svedoka opet različite stvari, i u odnosu na njegovu odbranu i međusobno, u odnosu na njihove iskaze, ona devojka kaže da je popila pa da se ničega ne seća - kaže Dragiša i objašnjava:

- Mladić koji je prvi svedočio rekao je da su Damir i Ivan sa žurke izašli oko pola 3, što se poklapa sa vremenom kada je Ivan stigao kući i kada je ubijen. On nije potvrdio ono što je Damir rekao u odbrani, da je izašao sa tom devojom oko ponoći. Ovaj dečko koji je juče saslušan kaže da su izašli u jedan, dva ili posle dva, da ne zna, a kaže da nije mnogo popio, malo se pogubio... Ta devojka kaže da se ničega ne seća. -

"Samo želim da znam zašto"

O svemu što je čuo, kaže, ne zna šta da misli, a jedino što želi je da sazna zašto je njegov jedinac ubijen.

- Ne znam... Je l treba da sumnjam da im je neko rekao da tako kažu, da ih neko navodi, savetuje, da trpe pritiske, ne znam... - kaže neutešni otac i nastavlja:

Samo želim da znam zašto... -

"Šta drugo da mislim nego da ga je on ubio"

Kako su ubijeni Ivan i optuženi Damir bili najbolji drugovu, koji su se znali i družili još od detinjstva, Dragiša je, kako je i pred Sudom istakao, Ibrahimovića voleo kao svog sina i bol za detetom mu dodatno produbljuje to što je, prema optužnici, naneta rukom mladića kog su obojica toliko volleli i kome su verovali.

Foto: eStock

Veljko Belivuk

- Mene to boli, ali... Šta drugo da mislim, na snimku se vidi, teško da je u pitanju treće lice - rekao je Dragiša i objasnio:

- Da je bilo svađe, čulo bi se. Niko niko od komšija nije čuo, nisam ja čuo dok sam dolazio, a Damir je ispričao da se Ivan posvađao sa nekim i da mu je, kada ga je video da dolazi, povikao da ga neko juri.-

Onda je prokomentarisao snimke sa nadzornih kamera.

- Vidi se da Ivan prolazi između kola, drži ruke u džepovima, a Damir ga je udario, dok je on izvadio ruke, on ga je udario drugi put i Ivan je pao. Brzo posle toga sam i ja stigao - prepričava sagovornik.

"Govorio je te noći: bolje da sam ja umro"

U prvi mah je, kaže, bio zbunjen, ali je posle Ibrahiomovićevih reči odmah počeo da sumnja je Ivan povređen u njihovom međusobnom sukobu.

- Nisam prvo znao šta se dešava, šta me je snašlo, a onda čujem njega, kaže mi "Džane me je šutnuo, a ja sam njega ubo" i čujem ga kako govori "Bolje da sam ja umro", tad je film počeo da mi se odmotava - nastavlja Trifunović i dodaje da mu i to što je Ivanova jakna nestala budi sumnju:

- Kad smo ga uneli u kola bio je u jakni, spala mu je, spustila se, ali je bila na njemu. Posle je nestala, nigde je nema, a raspitivao sma se gde je. Da l je u nju sakrio oružje pa je bacio, da li je on, da li je njegov otac koji je došao u Urgentni, da li je neko drugi, ne znam... Znam samo da je od tog trenutka nigde nije bilo, a nije mogla da nestane i na snimku se vidi da je ima.-

Podsetimo, Ivan Trifunović je ubijen u noći između 14. i 15. januara na pločniku ispred zgrade u kojoj je živeo, a nakon što je proslavio Srpsku novu godinu sa društvom u jednom stanu.

Za njegovo ubistvo je optužen Damir Ibrahimović, njegov najbolji drug i brat Velje Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Veljko Belivuk

Kako je na sudu ispričao Ivanov otac, on je nakon proslave došao kući, ali se ubrzo ponovo izašao kada mu je zazvonio telefon, a prema listingu, pozvao ga je Ibrahimović.

Kada ga neko vreme nije bilo, Dragiša je sišao da potraži sina, a zatekao ga je krvavog na betonu, dok je uz njega stajao Damir koji ga je hrabrio.

Ibrahimović je negirao delo i u odbrani naveo da je on naišao kada se ubijeni mladić sukobio sa nepoznatom osobom.

- Govorio je "napada me, napada me", prepoznao sam mu glas i krenuo prema njemu, Ivan mi je rekao "on me juri", a onda se vratio ka osobi sa kojom se prethodno sukobio. Rekao sam mu da stane, ali je on nastavio u pravcu te osobe. Posle 10 metara je pao, video sam da je krvav, prišao sam da ga podignem, govorio sam mu da izdrži - naveo je u on u odbrani.

Za sada su saslušana tri svedoka sa žurke koja je prethodila tragediji.

BONUS VIDEO: