ISTINA O SPASAVANJU ŽIVOTA VOĐE "KAVČANA" U KIJEVU: Tamara Zvicer trikom spasla život mužu


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 11.10.2022 | 19:32


Atentatori se uplašili kada je Zvicerova supruga počela da doziva njima nepoznato muško ime misleći da poziva obezbeđenje, kojeg, u stvari, nije bilo

Foto: printskrin
ISTINA O SPASAVANJU ŽIVOTA VOĐE "KAVČANA" U KIJEVU: Tamara Zvicer trikom spasla život mužu

Tamara Zvicer spasila je život suprugu "kavačkom" vođi Radoju Zviceru u Ukrajini tako što je na sav glas vikala: "Džoni", dok je s pištoljem istrčavala iz zgrade i pucala ka četvorici napadača!

Srpski telegraf je posebnim kanalima saznao da se Zvicerova u maju 2020. poslužila trikom, kojeg možda nije bila ni svesna i da je "škaljarske" egzekutore, dvojicu Srba Petra Jovanića i Milana Brankovića, te Crnogorce Emila Tuzovića i Stefana Đukića, rešene da ubiju "kavačkog" šefa, uplašila naizgled nežna i krhka dama. Atentatori su pomislili da Zvicerova žena doziva obezbeđenje u pomoć!

Foto: youtube.com/printscreen

Radoje Zvicer

- Ranije se mislilo da je Tamara, dok je repetirala pištolj, vikala na napadače, koji su Zviceru prišli nasred ulice i pred brojnim svedocima ispalili ka njemu sedam hitaca. Tamara ih je videla na kamerama u stanu, od kojih se nije odvajala dok god bi njen suprug bio van kuće. Pošto je pri ruci imala uvek spremno oružje, zgrabila ga je i izjurila iz stana. Dozivala je: "Džoni" dok je jurišala ka mužu. Napadači su se uplašili njenih povika jer su verovatno mislili da zove nekog Nikolu ili nekog drugog iz obezbeđenja i, u strahu za svoj život, brže-bolje su pobegli - ispričao je dobro obavešteni izvor Srpskog telegrafa.

Lepa brineta koja je "kavačkom" vođi izrodila šestoro dece, kao lavica, jurnula je u zaštitu mužu i dokazala ljubav bez granica, a postala je, osim Zvicerov, i heroj medija u Evropi, ne samo u Srbiji i Crnoj Gori jer je spasla supruga sigurne smrti.

- Posle pucnjave Tamara nije bila svesna šta je uradila jer se pozabavila teško ranjenim suprugom, kojem je ukazivala pomoć i sačekala da stigne lekarska ekipa - objašnjava naš izvor.

Inače, u ovom slučaju u Ukrajini se, protiv četvorice osumnjičenih, i dalje vodi istraga po rešenju Okružnog suda u Kijevu, koji je produžio rok za još godinu dana do 5. decembra 2022, a naloženo je da se ponovo sasluša bračni par Zvicer - Radoje i njegova supruga Tamara.

Budući da je "kavački" vođa, koji je u vreme atentata u Ukrajini živeo s porodicom u elitnom delu Kijeva, gde se skrivao, u međuvremenu optužen za brojne zločine, i ovo suđenje će da pričeka.

Foto: facebook.com/anton.gerashchenko.7/printscreen

Pokušaj ubistva Radoja Zvicera

Podsetimo, poslednjeg septembarskog dana, kao eho, pronela se širom regiona vest da je Zvicer ubijen u Panami, što su njegovi najbliži demantovali preko posrednika, ali i snimcima iz provoda, koje su na Instagramu objavljivale Zvicerve ćerke s majkom Tamarom.

Pucači zapalili i sebe dok su palili kola

Zvicerovi atentatori su nakon neuspele egzekucije pobegli s lica mesta smartom. Namera im je bila da zapale vozilo i pređu u drugo, kojim bi nastavili bekstvo. Tada su imali peh jer su prilikom paljenja kola zapalili i sebe, a sigurnosne kamere su snimile ovu scenu i strahovito nasmejale kako napadnute "kavčane" tako i "škaljarce", koji se i danas zbog toga smeju saborcima u lice.

Gde je pištolj

Pištolj koji je Tamara Zvicer koristila nikada nije pronađen niti je, prema poznatim informacijama, pokrenuta istraga tim povodom u Ukrajini.

Preživela atentat

Na Zvicerovu je pucano 23. maja 2016, kada je, dok je vozila sivi volksvagen golf u naselju Dobrota u Kotoru, crni audi podgoričkih registracija najpre pokušao da joj prepreči put, a onda je iz njega otvorena vatra. Metak je pogodio automobil u kome su bile Tamara Zvicer i njena maloletna ćerka.

Za atentat je prvobitno osumnjičen "škaljarski" vođa Jovan Vukotić, ali je on nepobitno dokazano da je u vreme atentata hiljadama kilometara bio daleko, a policajac-očevidac pucnjave kazao je da je pucač izgledao skroz drugačije od "škaljarskog" šefa.

Kapetan ubijen zbog Zvicera?

Viši sud u Podgorici je juče, za mesec dana, odložio kontrolu optužnice za otmicu i ubistvo Mileta Radulovića Kapetana, za čije ubistvo su optuženi Miloš Radonjić i Petar Đurović jer su sumnjali da je Radulović učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini.

Za ubistvo Kapetana su optuženi i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković, dok su za otmicu, pored Belivuka, optužena još trojica muškaraca. Ročište je odloženo na zahtev novog Belivukovog branioca da bi se upoznao sa spisima predmeta.