PRESUDA ZA UBISTVO ĆURUVIJE NA PROLEĆE?!


IZVOR: b92.net - 17.01.2018 | 20:00


Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije moglo bi da bude završeno na proleće ove godine, ocenio je pravni zastupnik porodice Ćuruvija, advokat Slobodan Ružić.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">Profimedia</a>

Slavko Ćuruvija

On je rekao novinarima ispred zgrade Specijalnog suda da posle uvida u pisanu dokumentaciju, koji je najavljen za mart, sledi iznošenje završnih reči u procesu.

Upitan kada se očekuje kraj procesa, odnosno izricanje presude, Ružić je odgovorio:

- To bi moglo da bude na proleće - naveo je on.

Na današnjem ročištu u Specijalnom sudu svedočio je Nenad Radović, koji je rekao da nikada nije bio u obezbeđenju Dnevnog telegrafa i da se bavio trgovinom auto-delovima.

Sud je naložio odbrani da utvrdi identitet tog svedoka, odnosno da li je Nenad Radović koji je došao u sud ista osoba koja je bila i član redakcijskog obezbeđenja Dnevnog telegrafa.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, a optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili bilo kakvu povezanost s tim zločinom.

Za ubistvo su optuženi bivši načelnik Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, nekadašnji načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak, koji je u bekstvu.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak, a saučesnik mu je bio Romić, koji je, kao i Radonjić, uhapšen januara 2014. godine.