PREVOZNIK PRIMA PUTNIKE KOD AERODROMA, PRETI IM I PLJAČKA: Divlji taksista oteo Indijce i uzeo im 2.700 evra


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 12.08.2022 | 19:00


U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu su potvrdili da je pokrenuta istraga.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
PREVOZNIK PRIMA PUTNIKE KOD AERODROMA, PRETI IM I PLJAČKA: Divlji taksista oteo Indijce i uzeo im 2.700 evra

Trojica državljana Indije prijavila su policiji da ih je pod pretnjom smrću opljačkao beogradski taksista koji ih je povezao s beogradskog aerodroma. On im je, kako tvrde, oteo 2.700 evra i izbacio ih iz crnog BMV.

Prema onome što su rekli policiji, reč je o mlađem muškarcu tamnijeg tena. Policajcima nisu znali da kažu ni registraciju ni udruženje kojem pripada taksi razbojnik.

- Indijci su 3. avgusta usplahireno uleteli u policijsku stanicu u Surčinu i rukama i nogama pokušavali da prepričaju kako su opljačkani. Ne govore ni srpski ni engleski - prepričava izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Oni su avionom došli na Aerodrom "Nikola Tesla", nakon čega su ušli u taksi vozilo crni BMV. Taksista ih je odvezao u Zemun, do Ulice Vojni put. Ostalo je nejasno gde su stranci želeli da ih taksi poveze.

- Indijci su ispričali da ih je taksista zaključao u kolima kod "Knez petrol" pumpe i zapretio da će ih ubiti ako mu ne daju novac koji imaju. Tvrde da su mu, iz straha, predali 2.700 evra i da ih je taksista posle toga isterao iz vozila i pobegao - otkriva izvor.

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu su potvrdili da je pokrenuta istraga i da je, prema nadležnosti, slučaj preuzela policijska stanica u Zemunu.

- Tužilaštvo je odmah obavešteno o spornom događaju i sve je urađeno što je trebalo u toj prvoj fazi. Sada na identifikaciji učinilaca radi PS Zemun - rekla je portparolka Trećeg osnovnog javnog tužilaštva Maja Delić za Srpski telegraf.

Bjelić: Čitava trasa pokrivena kamerama

Predsednik Saveza taksi udruženja Aleksandar Bjelić kaže da nije obavešten o ovom slučaju i ograđuje se od komentara i suda. Rekao nam je da je lako pronaći taj BMV pošto je aerodrom pokriven kamerama, kao i auto-put.

- Sve je na policiji da ispita šta se desilo i nađe krivca ili više njih. Možda nije istina to što su rekli Indijci, pa bi bilo nezahvalno da nekoga optužujemo unapred - kazao je Bjelić.

Isti divljaci voze svakodnevno

Taksista kojeg smo zatekli na jednoj od taksi stanica u centru grada ispričao nam je da njegove kolege s aerodroma sigurno znaju o kojem taksisti je reč jer s aerodroma vozi ista ekipa divljaka svakodnevno. Naš sagovornik ističe da su taksisti, ranije optuživani za slična razbojništva, prolazili nekažnjeno jer se teško dokazuje da su uzeli novac od stranaka.