Žitište se još oporavlja! Šest godina od jednog od najvećih masakara u Srbiji! Siniša je u trenutku UBIO PETORO i još 22 RANIO! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 02.07.2022 | 06:32


Nezapamćeni zločin dogodio se tokom Pile festa, kada su se meštani Žitišta i okolnih naselja okupili u lokalnom kafiću.

Foto: facebook.com/Siniša Zlatić
Žitište se još oporavlja! Šest godina od jednog od najvećih masakara u Srbiji! Siniša je u trenutku UBIO PETORO i još 22 RANIO! (VIDEO)

Siniša Zlatić (46) pre tačno šest godina rafalima iz "kalašnjikova" ubio je bivšu suprugu Dijanu (30), njenog prijatelja Stevana Jojića (40), Vladimira Mijatovića (40), Jovanu Popović (20) i Vladimira Kosovića (34) u bašti kafića "Makijato" u Žitištu, a ranio još 22 osobe.

Nezapamćeni zločin dogodio se tokom Pile festa, kada su se meštani Žitišta i okolnih naselja okupili u lokalnom kafiću. Zlatić je u lokalu video bivšu ženu s momkom, vratio se kući, uzeo oružje, naslonio na šank i pucao, a potom pobegao. Međutim, uhapšen je veoma brzo. Šest godina kasnije Zlatić je iza rešetaka, osuđen na najveću kaznu, a Dijanini roditelji preuzeli su brigu o njenom sinu.

Bol ne prolazi

- Nemam više snage ni da govorim, deteta mi nema i to je to. Razboleli smo se posle svega - teškim glasom izgovara Sveto Savanović, Dijanin otac. - Ostao nam je unuk, gledamo da ga izvedemo na put, baš je ovih dana polagao maturu - objašnjava on za Kurir.

Foto: Printskrin/Youtube/Telegraf.rs

Sveto Savanović

 

Kako kaže, danas će uži krug porodice izaći na groblje i obeležiti šest godina od stravičnog zločina.

- Najmanje što možemo da uradimo je da izađemo na groblje, imamo muku koju imamo, to neće proći - naveo je Savanović za Kurir.

Svedočio u panciru

Rafalna paljba iz "kalašnjikova", koji je Zlatić navodno doneo s ratišta, prekinula je veselje u ovom mirnom vojvođanskom mestu, ali i živote pet nedužnih ljudi.

Pomahnitali Zlatić, koji se nije mirio s rastankom od supruge Dijane, došao je do kafića, pucao u nju, potom u njenog partnera Jojića, njegovog poznanika Mijatovića, a potom je rafal pokosio Jovanu Popović i Vladimira Kosovića, goste lokala koji su se zadesili na liniji vatre.

Foto: Printskrin/Youtube/Kurir

Dijana Savanović

 

Posle jezivog masakra Zlatića su savladala trojica policajaca, kojima je, kako su svedočili, rekao: "Ubio sam kurvu, htela je da mi odvede dete".

On se u sudnici zrenjaninskog višeg suda pojavio u januaru 2017. godine obučen u pancir, dok su na prozorima sudnice bili beli čaršavi. Pred sudom je iskazao kajanje i izjavio saučešće porodicama, ali je osuđen na 40 godina robije.

Terao ženu i dete da čiste sneg, zaključavao ih

Sveto Savanović ranije je za Kurir izneo jezive detalje braka i opisao mučenje zbog kog je Dijana odlučila da se razvede.

- Moju Dijanu i njihovog sina je jedne zime naterao da ispred kuće čiste sneg. Sve vreme ih je iz tople sobe nadgledao. Svašta im je radio. Na letovanju ih je zaključao u sobu i otišao nekud. Kad Dijana ta iživljavanja više nije mogla da trpi, presekla je i razvela se. Na kraju je ubio nju i još četvoro ljudi - rekao je Dijanin otac, dok je jedna rođaka dodala da je Siniša ženu napadao i držao oružje na tavanu.

Bonus video: