Mihajlović bio pratnja škaljarcima?! Prva žrtva Belivukovog klana spaljena na lomači! "Brate, ovo su ti ozbiljni momci, ovaj je ubio Saleta Mutavog"


IZVOR: Republika - 19.06.2022 | 04:30


Svedok A. N. u istrazi ubistva prve žrtve klana Belivuk-Miljković ispričao da je pre nekoliko godina sa Goranom bio pratnja muškarcu koga je kasnije prepoznao kao Stevana Stamatovića, ubijenog u Atini.

Foto: RTV pink/ST/D.KADIĆ/Privatna arhiva
Mihajlović bio pratnja škaljarcima?! Prva žrtva Belivukovog klana spaljena na lomači! "Brate, ovo su ti ozbiljni momci, ovaj je ubio Saleta Mutavog"

Goran Mihajlović, prva žrtva klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pre nekoliko godina je s prijateljem bio u pratnji Stevana Stamatovića na Kopaoniku, a tada je svom drugu, kako je on posvedočio, rekao da je to muškarac koji je ubio Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi u oktobru 2016. godine.

Da podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je novu optužnicu protiv klana Belivuk-Miljković kojom se ova grupa tereti da je ubila Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine i Nikolu Mitića u avgustu 2020, prenosi Kurir.

Mihajlović se za sada smatra prvom žrtvom klana, a prema svedočenju svedoka-saradnika Nikole Spasojevića, on je ubijen u Ritopeku, a potom prebačen u vikendicu u Surduku, gde je spaljen na lomači od automobilskih guma i ćumura. Navodno, mladić je ubijen da bi klan preuzeo njegov posao s drogom, ali nije poznato da li su pripadnici klana znali da je on bio dobar sa Stamatovićem.

U istrazi zločina ispitan je Mihajlovićev prijatelj A. N, koji je detaljno opisao Goranovo ponašanje pre smrti, ali i ono što se dešavalo u danima nakon nestanka njegovog druga. On je, kako saznajemo, u istrazi ispričao i da je pre nekoliko godina sa Mihajlovićem išao na Kopaonik kao pratnja muškarca koga je kasnije prepoznao kao Stevana Stamatovića, "škaljarca" ubijenog u Atini.

- A. N. je ispričao da je s Mihajlovićem kolima išao na Kopaonik i da su bili obezbeđenje dvojici "škaljaraca". Mihajlović mu je tada, kako tvrdi, rekao: "Brate, ovo su ti jedni od ozbiljnijih momaka, ovaj jedan je ubio Saleta Mutavog" - objašnjava izvor Kurira iz istrage.

Kako navodi, svedok je objasnio da mu je Mihajlović posle te rečenice pokazao na dugokosog muškarca i pojasnio da je on čovek koji je pucao u Aleksandra Stankovića, inače Belivukovog najboljeg prijatelja.

Posle ove izjave A. N. je istražiteljima objasnio da je nekoliko godina posle toga u medijima video fotografije "škaljaraca" koji su ubijeni u restoranu u Atini, a da je među njima prepoznao dugokosog muškarca s kojim su išli na Kopaonik.

A. N. je naveo da je tada shvatio da je to Stevan Stamatović.

Podsetimo, Stevan Stamatović ubijen je zajedno sa Igorom Dedovićem u restoranu u Atini u januaru 2020. pred ženama i decom. Maskirani napadači ušli su tad u restoran u kom u "škaljarci" bili na večeri i otvorili vatru samo u njih dvojicu.

- Spekulisalo se da je Stamatović učestvovao u ubistvu Aleksandra Stankovića, odnosno da je bio jedan od pucača u Bačvanskoj ulici. Navodno, u vreme kada je on ubijen u restoranu, signal telefona Veljka Belivuka lociran je u Atini, te se verovalo da je bio tamo kako bi "posmatrao" egzekuciju ubice svog najboljeg druga - podseća izvor.

Pucači iz Atine nestali?

Takođe, postoje operativna saznanja da je jedan od egzekutora iz Atine Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, koji važi za osobu blisku Belivuku.

- On se zvanično nalazi u bekstvu, a poslednja informacija o njemu jeste da je 2021. uhapšen pa pušten iz pritvora u Dominikanskoj Republici. I ime Ljubomira Lainovića, sina ubijenog kriminalca iz devedesetih, pominjalo se u vezi sa ubistvom u Atini. Naime, sumnja se da je i Lainović bio jedan od egzekutora. On se vodi kao nestao - podseća izvor.

BONUS VIDEO: