NAKON "KUPOVINE" MOBILNOG, ZATVOR! Muškarac iz Požege dužan da plati još dodatnih 60.000 dinara zbog PREVARE!


IZVOR: Republika - 17.06.2022 | 17:47


Muškarac iz Požege dužan je da plati globu od 60.000 dinara

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
NAKON "KUPOVINE" MOBILNOG, ZATVOR! Muškarac iz Požege dužan da plati još dodatnih 60.000 dinara zbog PREVARE!

Osnovni sud u Čačku je po optužnom predlogu javnog tužilaštva izrekao kaznu od 18 meseci zatvora okrivljenom N. V. (40) iz Požege, koji je odgovarao zbog krivičnog dela prevare, a dužan je da plati i globu od 60.000 dinara.

Na sudu je, inače, izjavio da nema imovine, a do sada je više puta bio pravosnažno osuđivan zbog raznih krivičnih dela u Požegi, Kraljevu i Sremskoj Mitrovici.

Okrivljeni je, navodi se u obrazloženju, 12. avgusta 2019. u Čačku doveo u zabludu oštećenog P. G. Iz Beograda, pošto je na portalu kupujemprodajem.rs pročitao oglas kojim Beograđanin oglašava prodaju ili zamenu svog mobilnog telefona, objavio je Glas zapadne Srbije.

Foto: pixabay.com

Policija

Okrivljeni je putem vibera pozvao prodavca, lažno prijavio da je iz Čačka po imenu Aleksandar Jovanović, obećavši da će mu po kurirskoj službi, u zamenu, poslati svoj telefon približne vrednosti, ili deo novca. Kuriri su mu doneli telefon iz Beograda vredan 60.000 dinara, ali on pošiljaocu nije poslao ni svoj telefon niti 250 evra obećanih u pregovorima.

Okrivljeni je, zatim, avgusta prošle godine, preko iste internet stranice stupio u vezu sa S. A. iz Paraćina koji je oglašavao kupovinu telefona za 500 evra. Javio mu se, mobilnim, lažni prodavac N. V. iz Požege, tvrdeći da u legalnom posedu ima baš odgovarajući telefon kojeg je kaobajagi koristila njegova supruga. N. V. i S. A. našli su se 19. avgusta 2019. u 17.30 sati na vašaru u Ćupriji, gde je S. A. dao 430 evra prodavcu koji mu je predao telefon pre nekoliko dana pribavljen prevarom od prodavca iz Beograda. Dao mu je i kutiju, garanciju i račun za taj telefon ali je sve bilo prevara za 430 evra (51.000 dinara).

BONUS VIDEO: