Jedan pacijent završio na operacionom stolu! Dr Stevanović otkriva u kakvom su stanju povređeni u STRAVIČNOJ nesreći! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 10.06.2022 | 09:21


Kod mesta Šimanovci, jutros se dogodila saobraćajna nesreća, gde je bilo više povređenih, dok je jedna osoba poginula. Na licu mesta su se pojavile ekipe vatrogasaca, policije i Hitne pomoći.

Foto: Republika
Jedan pacijent završio na operacionom stolu! Dr Stevanović otkriva u kakvom su stanju povređeni u STRAVIČNOJ nesreći! (VIDEO)

Nakon što su kola Hitne pomoći pružile neophodnu pomoć povređenima i odvela ih u Zemunsku bolnicu, naša ekipa je razgovarala sa doktorom Dejanom Stevanovićem, koji nas je uputio o stanju povređenih. 

U teškoj saobraćanoj nesreći koja se dogodila jutros u Šimanovcima, teško je ranjeno osam osoba, kako saznajemo od doktora Dejana Stevanovića iz Zemunske bolnice.

Prema prvim informacijama, povredama je podlegla jedna osoba, a kako saznajemo do teške saobraćajne nesreće došlo je kada se minibus prevrnuo na putu za Šabac.

Kako navodi doktor Stevanović, od jutros u 7.20 u Zemunsku bolnicu je došlo osam teško povređenih pacijenata. Zemunska bolnica je danas hitna služba za ceo grad, a svi pacijenti su zbrinuti po principu teške traume i urađena im je adekvatna dijagnostika. 

Foto: Republika

Hitan prijem/Zemunska bolnica

- U zavisnosti od stepena povrede, pacijenti su zbrinuti, trijažirani, jedan pacijent je trenutno u operacionoj sali, gde se zbrinjavamo za povredu glave. Jedan pacijent je zbog povrede kičme prebačen u spinalni centar na Banjici. Tri pacijenta su na intezivnoj nezi zbog teških trauma. Tri pacijenta su imala lakše telesne povrede - izjavio je doktor Stevanović za portal Republika.rs. 

Foto: Republika

Doktor Dejan Stevanović

Podsetimo, u teškoj nesreći koja se dogodila jutros oko 6.20 sati kod Šimanovaca poginula je jedna osoba, dok 16 osoba lakše i teže povređeno.

Među povređenima je i vozač autobusa (53), koji nije bio pod dejstvom alkohola u trenutku tragedije.

Vozač je u prvoj izjavi posle nesreće rekao da je na vozilu prvo nešto puklo, a potom je on izgubio kontrolu.

Uzrok nesreće je bila tehnička neispravnost vozila, a mesto nesreće i razorne posledice možete videti u sledećem videu: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

BONUS VIDEO