SRPSKI PINK PANTERI HARAJU PO EVROPI: Opljačkali šeika, za jedan minut uzeli milione evra


IZVOR: Alo, Republika - 09.01.2018 | 08:20


Srpski “pink panteri” ponovo haraju Evropom?! Na ovo sumnja italijanska policija, koja istražuje da li iza spektakularne pljačke nakita, vrednog tri i po miliona evra, s izložbe u Duždevoj palati u Veneciji stoje Srbi.

Foto: Tanjug/AP

Dvojica pljačkaša ukrala su 3. januara, oko 10 sati, iz oklopnog kovčega broš od desetokaratnog dijamanta, vredan oko milion i po evra i par naušnica sa dijamantima i rubinima, vrednih oko dva miliona evra.

Pljačka se dogodila na dan zatvaranja izložbe “Treća lica Mughala i Maharaje”, a lopovi nisu imali mnogo posla. Na sigurnosnim kamerama vidi se da pljačkaš koji je ukrao dragocenosti razbija vitrinu i uzima nakit, stavlja ga u džep, a onda se u društvu saučesnika, koji ga je pokrivao, umešao među ostale posetioce.

Pljačkaši su imali minut da izađu iz palate pre nego što se ogalsio alarm, povezan sa sedištem policije u Veneciji. Pristupi zgradi bili su odmah blokirani, a posetioci nisu mogli da uđu unutra.

Kada je policija stigla, zatekla je prazne kovčege sa nakitom.

Foto: pixabay.com

Pljačkaši su imali minut da izađu iz palate pre nego što se ogalsio alarm, povezan sa sedištem policije u Veneciji

Na izložbi, koja je otvorena u septembru, moglo se videti 270 dragulja iz kolekcije šeika El Tanija, člana katarske kraljevske porodice.

U kolekciji je bilo drago kamenje, dijamanti, žad i indijski artefakti stari pet vekova.

Sumnja se da je 2016. grupa Srba, povezana sa novom bandom “Blek panteri”, tokom sajma “Vičenca Oro”, ukrala dijamante i zlato u vrednosti milion evra. Uhapšeni su dva dana kasnije, a dva saučesnika posle nekoliko meseci.