OVO JE DELO PROFESIONALNOG UBICE! Oglasio se kriminolog o brutalnoj likvidaciji Perenčevića na Banjici!


IZVOR: Republika - 09.05.2022 | 17:43


Ubistvo Luke Perenčevića (28) na Banjici, po tome kako je izvršeno, najverovatnije delo plaćenog ubice, koji je pažljivo izabrao trenutak da izvrši likvidaciju, kaže za Informer kriminolog Ratomir Antonić.

Foto: Srpski telegraf
OVO JE DELO PROFESIONALNOG UBICE! Oglasio se kriminolog o brutalnoj likvidaciji Perenčevića na Banjici!

Kriminolog Ratomir Antonić upitan da prokomentariše ubistvo koje se danas, u sred bela dana dogodilo u teretani na Banjici, kaže da je ova likvidacija najverovatnije delo profesionalnog ubice. 

- Smatram da je to delo profesionalnog ubica i to iz više razloga. Prvi je da je verovato pažljivo izabrao mesto i trenutak kada će obaviti likvidaciju. U teretani su ljudi opušteniji. Ne očekuju napad, dok su na ulici obazriviji, neki nose i pancire - objašnjava Antonić i dodaje:

Foto: Društvene mreže/printskrin

 

- Drugi razlog je način na koji se ubica dovezao. Motor za dostavu hrane je idelano prevozno sredstvo da potpuno neprimećen dođeš do mesta, ali i da sa njega pobegneš. Tu je savakako i kaciga kojom je sakrio svoj identitet od kamera. Treći razlog je način na koji je ubijen. Koliko sam razumeo ubijenom je pucano u glavu. Samo oni koji imaju iskustva sa oružjem mogu tako precizno da gađaju, ili oni koji se obučavaju za ovako nešto - kaže Antonić za Informer.

Prema njegovim rečima kada je reč o motivu i njih može da bude više, ali s obzirom da je ubijeni Luka navodno bio navijač Rada može da se sumnja da je reč o navijačkom obračunu.

Foto: Adelarda Popović

 

- Može da bude reč o navijačkom obračunu, o nekim nelegalnim poslovima kojima je se bavio ali isto tako može da bude povezano i sa ubistvom koje se desilo pre dve godine. Koliko sam razumeo ubijen je mladić koji je bio njegov prijatelj - rekao je Antonić. 

Podsećanja radi, Luka Perenčević ubijen je danas oko 11.30 sati u improvizovanoj teretani na Bnajici. Prema dosadašnjim sanzanjima za sada nepoznati napadač dovezao je se motorom kao dostavljač hrane. Ušao je u teretanu i pucao u Perenčevića dok je sedeo na klupi. Navodno u njega je ispalio šest metaka od kojih ga je jedan pogodio u glavu. Prijatelji ubijenog pokušali su da mu pomognu i izneli napolje međutim Perenečivić je  ubrzo preminuo. Hitna pomoć je stigla na lice mesta ali nažalost lekar je samo mogao da konstatuje smrt, piše Informer.

BONUS VIDEO: