SVE SAM RADILA PO NALOGU MINISTRA! Dijana Hrkalović iznela odbranu: Bio je drzak i bezobrazan! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 27.04.2022 | 14:10


Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović je na ročištu istakla da je sve radila po nalogu tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

Foto: ST/N. PANČIĆ, Ministarstvo odbrane
SVE SAM RADILA PO NALOGU MINISTRA! Dijana Hrkalović iznela odbranu: Bio je drzak i bezobrazan! (VIDEO)

Dijana Hrkalović je na ročištu iznela svoju odbranu, a za govornicu je izašla noseći nekoliko papira, pa je sudija upozorila da odbranu ne može da čita, već samo da se posluži beleškama.

- U vezi prve tačke optužnice želim da istaknem nekoliko stvari. Nalog tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova bio je da se sačeka sa slanjem izveštaja - navela je optužena, govoreći o navodima optužnice u kojima se navodi da je pomogla Belivuku i Miljkoviću u postupku koji je protiv njih vođen zbog ubistva Vlastimira Miloševića.

Ona je naglasila da je ministar Stefanović tražio da bude obavešten o svemu.

- Kao tadašnji sekretar UKP informisana sam verovatno od nekoga iz službe za kriminalističku analitiku koja je vršila analizu telefona, da se u nekim prepiskama pominju ministar Stefanović, neki tužioci, policajci. Ministar Stefanović je uvek tražio da bude obavešten neodložno o takvim stvarima. Ja sam ga obavestila i on je naložio da mu se taj materijal dostavi, što sam ja i učinila - navela je Dijana Hrkalović tvrdeći da je ministru materijal dostavila u zatvorenoj koverti i da uopšte nije znala šta unutra piše.

- Izdao je naređenje da pozovem Milenkovića i da Milenkoviću kažem, citiram "da sačeka sa slanjem izveštaja". Zatim, nakon toga je usledilo nekoliko pisanih i usmenih urgencija Nataše Krivokapić, ja sam rekla da moramo, ali je njegov nalog ostao isti, da se sačeka sa slanjem. Kod poslednje urgencije, u julu 2017. ministar mi je na drzak i bezobrazan način rekao "ukoliko ima neki problem sa tim predmetom, neka se obrati ministru Nebojši Stefanoviću", govoreći o sebi u trećem licu. Znam da posle toga što je ministar poručio gospođi Krivokapić ona više nije slala urgencije. Sledeća je tek stigla osam meseci kasnije, od suda - istakla je Dijana i dodala:

- Želim da se izjasnim i za sledeće. Nije mi jasno na osnovu čega tužilac tvrdi da sam nekome obezbedila bolji procesni položaj, o kom odlučuje sud. Ne znam kako je kašnjenje izveštaja moglo da utiče na presudu. Taj materijal je dostavljen - poručila je bivša državna sekretarka, prenosi Kurir.

BONUS VIDEO