VELJOVIĆ POTVRDIO, MALEŠIĆ SVE RADIO KAKO ZAKON NALAŽE: Raskrinkana lažna optužba tužilaštva


IZVOR: Slađana STEPANOVIĆ - 14.04.2022 | 07:47


Slobodan Malešić nije kriv ni za šta, sve je radio po zakonu. To je rekao je juče na saslušanju bivši direktor policije Milorad Veljović u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Foto: ST/N. PANČIĆ/MUP
VELJOVIĆ POTVRDIO, MALEŠIĆ SVE RADIO KAKO ZAKON NALAŽE: Raskrinkana lažna optužba tužilaštva

On je za načelnika novosadske policije istakao i da mu nikada nije tražio usluge. General Malešić nalazi se u pritvoru do 30 dana zbog trgovine uticajem.

Malešićev advokat Veljko Delibašić otkrio je za naš list sve detalje saslušanja bivšeg direktora policije.

- Veljović je apsolutno potvrdio odbranu Slobodana Malešića. Dao je vrlo detaljan i precizan iskaz i baš u svemu potvrdio činjenicu da Malešić nije izvršio delo koje mu se stavlja na teret. On je bio kategoričan da nikada ništa nije tražio od Malešića niti mu je išta sugerisao i obrnuto. Malešić nikada ništa nije tražio od Veljovića, što se i podrazumeva, s obzirom na to da je Veljović u penziji. Veljović je tako negirao da je bilo kada tražio bilo kakvu uslugu od mog branjenika i tako je potvrdio našu odbranu - ističe Delibašić za Srpski telegraf.

Kako saznajemo, Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo je i Milorada Veljovića za trgovinu uticajem.

Foto: youtube.com/printskrin

Slobodan Malešić i Milorad Veljović

- Teza tužilaštva je da je Veljović tražio od Malešića da se neko postavi za načelnika u Prijepolju. Veljović je negirao da je tako nešto bilo kada tražio od bilo koga, a samim tim i od Malešića. S druge strane, kategoričan je da Malešić nikada nije intervenisao ni za koga - naglašava naš sagovornik.

Svetozar Vujačić, advokat i savetnik ministra policije Aleksandra Vulina, rekao je ranije za naš list da su iza Malešića izvrsni rezultati.

- On je jedan vrstan policajac koji je uvek upućivan tamo gde se gase požari, da se tako izrazim, i u Kragujevcu i u Beogradu i u Novom Sadu. Imao je dosta izuzetnih rezultata u Novom Sadu u borbi protiv mafije, tako da je ovo sve oko njegovog hapšenja novo. Moje lično mišljenje je da će u tom slučaju biti: "Tresla se gora, rodio se miš." Moguće je i da su u ovo umešani kadrovi Dijane Hrkalović jer ima još dosta onih koji su ostali na funkcijama i s njima ćemo još dugo imati problema - naveo je Vujačić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal, pre Veljovića, zakazalo je u ponedeljak saslušanje Malešićevih članova porodice.

Tako su se iživljavali nad njegovom bolesnom majkom Slavkom (87), koja je morala da doputuje čak iz sela kod Prijepolja da bi dala izjavu u Specijalnom sudu. S njom su bili i drugi sin Boban i Malešićeva supruga, a svi oni su iskoristili zakonsko pravo i izjasnili se da ne žele da svedoče protiv bliskog rođaka.