NAJPOTRESNIJA SCENA ISPED RUDNIKA SOKO: Izvučena tela nastradalih rudara, SRBIJA TUGUJE! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 01.04.2022 | 11:29


Tela nastadalih rudara izvučena su izvučena su iz okna rudnika Soko kod Sokobanje, javljaju reporteri Republike koji su na mestu tragedije koja je zavila Srbiju u crno.

Foto: ST/D. KADIĆ
NAJPOTRESNIJA SCENA ISPED RUDNIKA SOKO: Izvučena tela nastradalih rudara, SRBIJA TUGUJE! (VIDEO)

Osam života ugašeno je u stravičnoj tragediji koja se dogodila u rudniku "Soko" kod Sokobanje i ta vest zauzima centralno mesto u izveštajima domaćih i regionalnih medija.

Reporteri Republike koji prate sva dešavanja ispred rudnika javljaju da su tela sa preminulim radnicima upravo izvučena.

Kako ističu naši reporteri, šest kombija u kojima se nalaze tela preminulih napustila su parcelu na kojoj se nalazi rudnik.

Podsetimo, i najviši državni funkcioneri oglasili su se o tragediji i porodicama poginulih uputili izraze saučešća.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ga je najdublje potresla strašna vest o tragičnoj smrti naših rudara u rudniku „Soko".

Srbijo, ne zaboravi heroje - Oni su poginuli u nesreći

U nesreći su poginuli rudari Zlatković Darko (43), Nenad Trivunac (37), Petrović Petar (31), Grujić Radovan (47), Čokirilo Branko (56), Branislav Zlatanović (65), Živković Bratislav (59), Stajić Bojan (34).

- Njihova časna profesija, jedna od najtežih na svetu, oduvek je zahtevala ljude posebnog kova: hrabre, uporne, čvrste i nepokolebljive. Upravo su njihov svakodnevni trud i samopregorni rad oduvek predstavljali samu srž i okosnicu celokupnog razvoja naše zemlje i zato Srbija danas posebno žali zbog gubitka njihovih života, jer nema reči utehe u ovakvoj tragediji - naveo je predsednik Srbije.

I predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća porodicama stradalih rudara u nesreći u rudniku uglja "Soko".

- Ono što možemo u ovim trenucima, jeste da pružimo svu pomoć porodicama. Takođe, želim brz i lak oporavak rudarima koji su povređeni u jutrošnjoj nesreći. U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća porodicama, prijateljima i sugrađanima stradalih. Neka im je večna slava - izjavila je premijerka Srbije.