KAO da se ništa NIJE DESILO! Matejevi prijatelji nastavili sa svojim životima! Evo šta su radili kad je očajni otac nestalog Splićanina stigao kući!


IZVOR: Republika - 16.03.2022 | 19:26


Potraga za Splićaninom Matejem Perišem i dalje traje.

Foto: Društvene mreže
KAO da se ništa NIJE DESILO! Matejevi prijatelji nastavili sa svojim životima! Evo šta su radili kad je očajni otac nestalog Splićanina stigao kući!

Nenad Periš, otac Mateja Periša (27) koji je nestao u Beogradu 31. decembra, vratio se kući u Split posle dva i po meseca potrage za sinom, koja, zasad, nije urodila plodom.

Ovaj inženjer hemije na ovaj korak se odlučio jer, kaže, u Beogradu više nije mogao da izdrži neizvesnost, ali sigurno će ponovo doći u prestonicu Srbije. Za to vreme u Splitu su drugovi njegovog sina nastavili sa svojim životima.

Braća Vinko (25) i Miro (28), su baš na dan kad je Nenad stigao kući, igrali mali fudbal. Njihov tim „razbio” je goste sa 6:2, a Vinko je još zaradio i žuti karton. Istovremeno se na društvenim mrežama vodila polemika povodom Mira, koji je, prema jednima, ubrzo pošto se vratio iz Beograda završio kod psihologa i na lekovima.

Razlog za to su, prema njima, tuga i depresija koja ga je ophrvala nakon nestanka prijatelja. Navodno, drastično je i smršao. Mirova navodna reakcija pokrenula je spekulacije kako on zapravo zna „pravu istinu”, ali da „mora da ćuti” i da ga sada to iznutra jede. Prema drugima, njegova reakcija je sasvim očekivana za nekog ko tuguje.

- Šta bi trebao? Možda plesati po Maldivima, a prijatelj mu je nestao - jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Miro B. se samo jednom oglasio za medije u Srbiji i rekao da je beogradskoj policiji ispričao sve što zna, da im je svima teško, a njemu nepodnošljivo da čita gluposti koje se pišu o njegovom drugu, piše Objektiv.

Nakon toga je odbijao svaki kontakt s medijima. Podsetimo, Mateju Perišu trag se gubi u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, nakon što je izašao iz beogradskog noćnog kluba poznatog kao „Gotik”.

On je u Beograd došao 30. decembra po podne sa još šestoricom drugova iz Splita. Među njima su bila i braća Miro i Vinko. Mladići su se predveče smestili u jedan apartman na Dorćolu. Kobne noći Matej je izašao s prijateljima u provod u klub "Gotik", kad je iz nepoznatih razloga oko 1.40 u noći izašao iz kluba i trčeći se uputio ka Promenadi.

Nenad Periš je u jednom od intervjua rekao da je s prijateljima razgovarao o situaciji do trenutka Matejevog napuštanja "Gotika".

- Oni su o tome razgovarali više puta, ja sam u kontaktu s jednim od Matejevih prijatelja, zapravo najboljim prijateljem. Mi uvek vrtimo iste priče, jer nam fale određene kocke koje nismo još dobili. Njima je jako teško, u razgovorima tu bude svega. Suza, naravno, i ostalih emotivnih izliva - otkriva Periš.

Bonus video: