META NA GLAVI ISTOM ČOVEKU: Belivukov i Šaranovićev klan hteo NJEGA da likvidira, velika mreža poslova koji se prepliću


IZVOR: Republika - 21.02.2022 | 15:05


Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je do sada optužena za pet brutalnih ubistava počinjenih tokom 2020. godine, uskoro bi moglo da počne, pošto je predmet dodeljen novom sudskom veću.

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock
META NA GLAVI ISTOM ČOVEKU: Belivukov i Šaranovićev klan hteo NJEGA da likvidira, velika mreža poslova koji se prepliću

Podsetimo, sudija koja je prvobitno trebalo da vodi postupak, na bolovanju je.

- Sudsko veće koje će voditi postupak čine troje sudija, Vinka Beraha Nikićević, Vera Vukotić i Vladimir Duruz. Inače, isto veće sudilo je kriminalnoj grupi Slobodana Šaranovića, za ubistvo Nikole Bojovića - podseća sagovornik Kurira.

Kako dodaje, osim Šaranovića kom se dok nije ubijen sudilo u odsustvu, presuda je doneta i Milošu Delibašiću, Ratku Koljenšiću, Saši Cvetanoviću, Slaviši Novakoviću, Milošu Vojinoviću i Bojanu Miletiću. Ovom presudom, osim kazne za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, oni su proglašeni krivim i da su bili pripadnici kriminalne grupe koja je nameravala da likvidira još nekoliko osoba, među kojima je bio i Filip Korać.

Foto: e-stock/ P.JOVANOVIC

Slobodan Šaranović

- Korać se pominje i u optužnici protiv Belivukovog klana i iz nje proizilazi da je i ova kriminalna grupa nameravala da ga ubije. Neki od brutalno ubijenih u Ritopeku, stradali su i zbog toga što su bili bliski Koraću - kaže sagovornik i podseća da su osumnjičeni na leđima ubijenog Gorana Veličkovića Goksija izrezali reči "Korać pi..a", fotografisali a potom slike slali osobama iz Veličkovićevog skaj telefona.

Foto: nestalisrbija.rs/osobe

Goran Veličković

Podsetimo, optužnica protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića podignuta je zbog sumnje da su ubili Veličkovića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoju, Aleksandra Gligorijevića i Lazara Vukićevića, dok se istraga vodi još za dve brutalne likvidacije. Takođe, na teret im je stavljena i trgovina drogom i oružjem, otmice, kao i jedno silovanje.

Tokom dosadašnjeg postupka, prema nezvaničnim informacijama, dvojica pripadnika odlučila su da progovore o detaljima brutalnih ubistava, jedan o trgovini drogom a jedan je ispričao sve o zlostavljanju mladića na stadionu.

Foto: Tanjug/Estock/ST/AP

Belivuk, Korać, Miljković

- I u postupku koje je sudsko veće vodilo protiv Šaranovićeve grupe, jedan od optuženih sklopio je sporazum sa tužilaštvom i javno svedočio o svemu što zna o kriminalnim radnjama te grupe - podseća sagovornik Kurira.

BONUS VIDEO: