PROCURIO SPISAK ZA LIKVIDACIJE: Avramovića nišanila kriminalna grupa iz Berana


IZVOR: Republika - 12.02.2022 | 12:35


Jedan od vođa navijača Crvene zvezde Uroš Avramović, navodno je bio na spisku za likvidaciju kriminalne grupe koju je navodno formirao Beranac Marko Zekić.

Foto: youtube.com/Barinfo Tv
PROCURIO SPISAK ZA LIKVIDACIJE: Avramovića nišanila kriminalna grupa iz Berana

Kako navode crnogorske Vijesti, Zekićeva kriminalna grupa osumnjičena je za dvostruko ubistvo na Veruši u Crnoj Gori, u oktobru 2020. godine. Da je i Beograđanin Uroš Avramović bio na njihovom spisku, piše u naredbi o sprovođenju istrage, čije detalje su u rešenju o produženju pritvora osumnjičenim članovima kriminalne grupe, objavile sudije Apelacionog suda.

- Prema tim spisima Marko Zekić, Miomir Đukić i Mirčeta Mihajlović, zajedno su, 17. oktobra 2020. godine, u mestu Uvač, ubili Podgoričane Nemanju Prelevića i Danila Pekovića. Tvrdnje da su Zekić i za sada neidentifikovana osoba formirali tu kriminalnu grupu, Specijalno državno tužilaštvo temelji i na komunikaciji između okrivljenih - navode Vijesti.

Foto: MUP Srbije

 

 

U rešenju o produženju pritvora osumnjičenima piše, između ostalog, "da se iz međusobne komunikacije osumnjičenih jasno zaključuje da Z. M. (Marko Zekić) izdaje upustva šta raditi i kako, te da drugi okrivljeni bespogovorno izvršavaju njegove naredbe i o tome mu dostavljaju izveštaje".

- Da je kriminalna organizacija formirana radi vršenja neodređenog broja krivičnih dela, utvrđuje se iz komunikacija preko kriptovanih telefon, kako pisanih, tako i glasovnih poruka, te fotografija koje prate konverzaciju, pa se utvrđuje da okrivljeni međusobno razmjenjuju fotografije većih količina opojne droge kokain, da ih isti pakuju u više navrata za prodaju, da planiraju ubistvo U. A., navijača C.z., da nabavljaju i eksplozivne naprave i oružje radi vršenja krivičnih dela, te da planiraju likvidaciju B. V. i A. V., te da vrše prodaju i vatrenog oružja, kao i nabavku vatrenog oružja. Sve navedeno proizilazi iz komunikacija između okrivljenih, a preko kriptovanih mobilnih telefona - piše u rešenju.

(Republika - Vijesti.me)