EPILOG SLUČAJA KOJI DANIMA TRESE SRBIJU! Krivična prijava zbog transparenta?! OGLASILO SE TUŽILAŠTVO, POZNATO ŠTA DALJE SLEDI!


IZVOR: Republika - 08.02.2022 | 12:20


Više javno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se povodom velike prašine koja se u javnosti podigla nakon što su navijači Crvene zvezde na vaterpolo utakmici protiv Šapca istakli transparent na kojem je pisalo "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija".

Foto: printscreen
EPILOG SLUČAJA KOJI DANIMA TRESE SRBIJU! Krivična prijava zbog transparenta?! OGLASILO SE TUŽILAŠTVO, POZNATO ŠTA DALJE SLEDI!

- O navedenom događaju obavešten je dežurni zamenik Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji je smatrao da se u radnjama učesnika događaja nisu stekli elementi krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, već da isticanje transparenta sa natpisom "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija" može da predstavlja kršenje Zakona o javnom redu i miru - navodi se u saopštenju Tužilaštva i dodaje:

- Imajući u vidu, da je u konkretnom slučaju moglo da bude učinjeno protivpravno delo kojim se na javnom mestu ugrožava ili narušava javni red i mir, stvara uznemirenje ili ugrožava sigurnost građana, ometa kretanje građana na javnim mestima ili ostvarivanje njihovih prava i sloboda, vređa moral i ugrožava opšta sigurnost imovine, tužilaštvo smatra da su se u radnjama lica koja su istakla transparent, eventualno stekli elementi prekršaja protiv javnog reda i mira, zbog čega je dežurni zamenik javnog tužioca uputio policiju na konsultaciju sa dežurnim sudijom Prekršajnog suda - ističe se u saopštenju.

BONUS VIDEO: