BELIVUK MRVIO KOSTI SPALJENOM MIHAJLOVIĆU! Miljkovićev kum izdao klan, detalji MONSTRUOZNOG ZLOČINA


IZVOR: Republika - 06.02.2022 | 10:30


Veljko Belivuk, vođa najmonstruoznijeg klana na ovim prostorima, koji je u pritvoru već punih godinu dana, lično je macolom mrvio kosti Gorana Mihajlovića (22), jedne od žrtava ove kriminalne grupe!

Foto: Starsport/Tanjug/J.PAP/MUP
BELIVUK MRVIO KOSTI SPALJENOM MIHAJLOVIĆU! Miljkovićev kum izdao klan, detalji MONSTRUOZNOG ZLOČINA

Podsetimo, Mihajlović je nestao 1. aprila 2019. Skoro tri godine kasnije, istražitelji su uspeli da reše i ovaj nestanak. Kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, klan Belivuk-Miljković oteo je Mihajlovića 1. aprila 2019, odveli su ga u Ritopek, mučili i otrovali, pa potom prevezli u vikendicu u Surduku.

Ćumur i gume

- Ubistvo Gorana Mihajlovića očigledno je bilo prekretnica u sistemu rada klana, ali je, kao i sva kasnija, monstruozno. Naime, utvrđeno je da su telo mladića kamionom iz Ritopeka prevezli u Surduk, a potom ga tamo spalili na lomači napravljenoj od 40 kilograma ćumura i automobilskih guma - priča izvor Kurira.

- Pošto telo nije potpuno sagorelo, Veljko Belivuk je navodno uzeo macolu, koju je prethodno po njegovim instrukcijama nabavio Nikola Spasojević, pa je lično udarao i sitnio kosti pokojnog Mihajlovića.

Ostatke mladića grupa je sakupila u džak, koji su potom bacili s Pupinovog mosta u Dunav.

Foto: MUP Srbije, ST/Dragan Kadić, Tanjug/Rade Prelić

Veljko Belikuv, kuća u Ritopeku

- Moguće da su posle ubistva Mihajlovića odlučili da im Ritopek bude baza i pretvorili su tu vikendicu u „klanicu“, kako su je sami zvali. Prema svedočenju Bojana Hrvatina, svedoka-saradnika, ostali zločini za koje se klan tereti izvršeni su upravo u ovoj kući - kaže izvor.

Kako dodaje, o zverstvu nad Mihajlovićem navodno je progovorio Nikola Spasojević.

- Spasojević se sumnjiči da je učestvovao u likvidaciji. Interesantno je da je on kum Marka Miljkovića i da je jesenas, zajedno sa Slađanom Sekulić, pušten iz pritvora.

U Ritopeku su ubijeni Aleksandar Gligorijević, Goran Veličković, Lazar Vukićević, Zdravko Radojević, Milan Ljepoja i Nikola Mitić, povodom čijeg ubistva je istraga još otvorena.

Skidali i skalp

- Posle svakog ubistva u kući u Ritopeku mašina za mlevenje mesa, kao i bunker, detaljno su prani sonom kiselinom i varikinom. Tela smo se rešavali tako što prvo odsečemo glavu, potom noge i ruke, a onda izvadimo pluća i ostale organe. Skida se skalp s glave, od krupnijih kostiju se odvaja meso, kosti se lome, kao i lobanja, a sve to se stavlja u korito, pa u mašinu za mlevenje. Sve samleveno ide u plastični džak, a zatim u platneni. Odnese se do Dunava. Uđe se u vodu do pojasa sa skalpelom i džak po džak se iseče, a sadržaj prospe u vodu - navodno je opisao Bojan Hrvatin zverska kasapljenja kojima je prethodilo mučenje i fotografisanje žrtava.

Kako smo već pisali, na telima pojedinih žrtava osumnjičeni su ispisivali psovke i poruke za protivnike, a onda ih prosleđivali preko aplikacije Skaj.

 

Ubili ga zbog opreme za pravljenje ekstazija

Goran Mihajlović, inače zet Nenada Stankovića, kome se ponovo sudi zbog sumnje da je u laboratoriji u Resniku proizvodio ekstazi, navodno je otet i ubijen upravo zbog aparature za proizvodnju sintetičke droge.

Foto: MUP Srbije

Ekstazi

- Mihajloviću su, nakon otmice, tražili da preda vrednu opremu za proizvodnju ekstazija. Zanimljivo je da je 2017, posle hapšenja Nenada i Tijane Stanković, oca i sestre njegove supruge Katarine, u pomoćnim prostorijama njihove vile u Resniku pronađena kvalitetna oprema za pravljenje droge - kaže izvor.

Mesto zločina čistili sonom kiselinom

Kako je pisao crnogorski Dan, u optužnici protiv kavačkog klana za ubistvo Nikole Stanišića navodi se da je ovo ubistvo organizovao, između ostalih, Radoje Zvicer, a primetne su i sličnosti sa ubistvom Gorana Mihajlovića.

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Belivuk, Miljković i Zvicer

- Okrivljeni Zvicer je prikupljao podatke o kretanju osoba koje treba ubiti i obezbeđivao elektronska sredstva za nadzor i praćenje. Bio je zadužen i da određuje mesto izvršenja krivičnih dela, kao i način na koji će krivična dela biti izvršena. Navodno je saradnicima savetovao da Stanišićevo telo spale na lomači od guma i ćumura - navodi se u optužnici.

- Davao je i instrukcije o tome kako da uklone tragove zločina. Savetovao je da se prilikom uklanjanja tragova krvi preko zemlje prospe sona kiselina.

BONUS VIDEO: