NA PREVARU UZELI DROGU VREDNU 250 HILJADA EVRA: Belivuk i Miljković iskoristili Mihajlovića da pokupe narkotike od dilera, pa ga svirepo likvidirali


IZVOR: Republika - 05.02.2022 | 12:47


Preko zaštićene aplikacije "Skaj" i telefona Gorana Mihajlovića iz Resnika (22), koga su držali otetog, Veljko Belivuk i Marko Miljković su u prva dva dana aprila 2019. godine, navodno, uzeli drogu u vrednosti od skoro 250.000 evra.

Foto: TV Pink/printscreen
NA PREVARU UZELI DROGU VREDNU 250 HILJADA EVRA: Belivuk i Miljković iskoristili Mihajlovića da pokupe narkotike od dilera, pa ga svirepo likvidirali

Saradnici Mihajlovića, misleći da njemu prodaju, navodno su ostavili nekoliko desetina kilograma raznih narkotika po štekovima, odnosno na više adresa u Beogradu. Jedno od mesta za primopredaju kokaina bio je i parking poznatog novobeogradskog šoping-centra.

Kada su pokupili narkotike od pet, šest snabdevača, sa kojima je Mihajlović bio na vezi, prema nezvaničnim rezultatima istrage, brutalno su ga ubili.

- Posle otmice su ga prebacili u kuću smrti u Ritopeku - navodi sagovornik Novosti, blizak istrazi:

"Daljim rasvetljavanjem njegove otmice došlo se do operativnih informacija da je tamo i ubijen, a da je potom telo prebačeno na jednu lokaciju u podnožju Fruške gore. Pominje se vikendica u ataru mesta Surduk, koja je u neposrednoj blizini ovog vojvođanskog nacionalnog parka."

"Koštalo ga je života to što je bio fer igrač"

Foto: printskrin/youtube

 

Interesantna je činjenica do koje je došla policija tokom istrage nestanka i ubistva Gorana Mihajlovića. Bilo je prosto neverovatno da nekoliko vrlo opreznih beogradskih dilera "nasedne" i proda mu "robu" vrednu više od 200.000 evra, samo na osnovu poziva, odnosno poruke.

- Ljudi su mu verovali. On je u tim nekim kriminalnim poslovima važio za fer-plej igrača. Nikome nije ostao dužan i uvek je sve plaćao. Pomagao je svima. Ta njegova osobina ga je na kraju i koštala života - objašnjava sagovornik.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu o ovom zločinu, a za sada su osumnjičeni Belivuk, Miljković, Vlade Draganić, Miloš Budimir i Nikola Spasojević. Trenutno se prikuplja i drugi dokazni materijal.

Posle ovog ubistva su se pretvorili u zveri

Novi svedok-okrivljeni je doprineo da se rasvetle i nove likvidacije ove kriminalne grupe.

- Nestanak Mihajlovića prijavljen je sedam dana kasnije. Tokom analize njegove komunikacije, ali i na osnovu dokaza prikupljenih preko "Skaja", uhapšeno je nekoliko jakih dilera. To se sve dešavalo dok je trajalo operativno prikupljanje informacija o Mihajlovićevom nestanku. Utvrđeno je sa kim je poslednji put bio u kontaktu, a niko nije ni slutio da nisu sa njim na vezi, nego sa Belivukom i Miljkovićem - navodi izvor.

Ubistvo ovog mladića je jedno od prvih za koje se sumnjiči ova kriminalna grupa iz Beograda, odnosno vođe Belivuk i Miljković. Prethodno su oslobođeni za likvidaciju karatiste Vlastimira Miloševića januara 2017. godine zbog nedostatka dokaza. Sumnja se da su posle toga promenili "metod" i žrtve prvo kidnapovali, a potom odvodili u kuću smrti u Ritopek, gde su ih ubijali.

- Postoje operativni podaci da su posle Mihajlovića, za koga postoje indicije da je otrovan u tom vikend-naselju, na identičan način ubili i Miljkovićevog kuma Mirka Kojića Koju, investitora sa Zvezdare - ističe sagovornik i objašnjava:

"Kojiću se trag gubi nedugo posle Mihajlovićevog ubistva. Prikupljaju se informacije o vrsti otrova kojim su usmrćena obojica. Posle toga su, prema navodima iz optužnice, žrtve mnogo surovije mučili i likvidirali. Davili su ih i klali, a delove tela mleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa."

U ovom trenutku Belivukova i Miljkovićeva kriminalna grupa je, prema rezultatima iz istrage, delovala po uputstvima i instrukcijama čelnika "kavačkog klana" iz Kotora, pre svih Radoja Zvicera.

Optuženi su za pet ubistva - Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, a za još toliko se vodi istraga. Za likvidacije Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića osumnjičeni su u Srbiji, a u Crnoj Gori za ubistva Damira Hodžića, Adisa Spahića i Mileta Radulovića, zvanog Kapetan.