TUŽILAŠTVO TRAŽI 30 DANA PRITVORA ZA SRĐANA NOGA: Evo kako se branio bivši pajtos Boška Obradovića


IZVOR: Republika - 18.01.2022 | 12:07


Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu tražilo je da sud odredi 30 dana pritvora Srđanu Nogu zbog sumnje da je izvršio krivično delo Sprečavanje održavanja glasanja iz člana 159 Krivičnog zakona.

Foto: Printscreen
TUŽILAŠTVO TRAŽI 30 DANA PRITVORA ZA SRĐANA NOGA: Evo kako se branio bivši pajtos Boška Obradovića

Nogo se sumnjiči da je u nedelju u popodnevnim časovima došao na svoje glasačko mesto broj 35, zaokružio glasački listić koji je zatim ubacio u glasačku kutiju, a zatim je uzeo i razbio od pod.

- To mislim o referendumu! - rekao je i napustio glasačko mesto, nakon čega ga je policija zadržala u policijskoj stanici.

Nezvanično, Nogo je danas saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu izabranog branioca, kojom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret i izjavio da smatra da svojim radnjama nije ostvario njegova zakonska obeležja, te da je ovakav njegov akt bio "čist politički performans".

Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

U daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati svedoke očevice predmetnog događaja, te će nakon razmatranja njihovih iskaza i materijalnih dokaza doneti konačnu odluku.

Nogo je, kako se sumnja, tokom sprovođenja referenduma u nedelju 16. januara, na biračkom mestu br. 35 u Mesnoj zajednici Dedinje razbio glasačku kutiju u koju je prethodno bacio svoj glasački listić.

Uhapšen je potom po nalogu dežurnog zamenika Prvog osnovnog javnog tužioca.

BONUS VIDEO