OVAKO JE NESTAO MATEJ! Rekonstrukcija mogućeg kretanja Splićanina KOBNE NOĆI (FOTO/VIDEO)


IZVOR: Slađana STEPANOVIĆ - 05.01.2022 | 19:00


Srpski telegraf i portal Republika napravili su rekonstrukciju poslednjih minuta Splićanina Mateja Periša (27), posle kojih mu se, kod Save, gubi svaki trag.

Foto: ST/P.Divac/MUP Hrvatske/ilustracija
OVAKO JE NESTAO MATEJ! Rekonstrukcija mogućeg kretanja Splićanina KOBNE NOĆI (FOTO/VIDEO)

Potragu za ovim mladićem od 31. decembra prati ceo region, a naši video i foto zapisi vođeni su prikupljenim dokazima, ali i nekim nezvaničnim izjavama svedoka.

Ovo je moguća verzija nestanka.

Kobne noći između 30. i 31. decembra oko 2.30 Matej je izašao iz noćnog kluba "Gotik", u kojem se provodio s društvom, a sigurnosne kamere iz okolnih ulica zabeležile su njegovo kretanje, koje se završilo kod restorana "Savanova" pored Save, a na tom mestu, nezvanično, pronađeni su opušak i patika, koji su odneti na analizu. POGLEDAJ GALERIJU

Šestorica njegovih drugova prijavila su nestanak Periša istog dana, ali tek oko 18 sati. Policija i sve rečne jedinice od tog trenutka pretražuju reke Savu i Dunav, kao i njihova priobalja, zbog sumnje da je Splićanin skočio u vodu, ali ni u sredu, šestog dana potrage, nije pronađeno njegovo telo niti drugi bliži tragovi, koji bi otkrili šta se desilo s plavokosim mladićem.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je u sredu da MUP isključuje iz istrage sukob unutar kluba, a kasnije se i sam uključio u potragu s patrolom rečne policije. Matejev otac Nenad Periš rekao je da je dao svoj uzorak na DNK analizu i da strahuje da njegov sin više nije živ.

- Samo mi je bitno da se što pre pronađe i da se sve ovo završi, koliko god bolno bilo, i da je najgore, da mogu da se oprostim s njim. Još se nadam da je živ, ali realnost je drugačija - rekao je očajni otac. Pravu misteriju predstavljao je taksista-samostalac koji je kobne noći odbio da poveze Mateja. On je pronađen i navodno je policiji rekao da nije mogao da poveze Splićanina jer je bio zauzet.

Bonus video: