SNABDEVALI CELU EVROPU MARIHUANOM! Srbi i Hrvati u brvnarama u Španiji proizvodili drogu! EVO ŠTA SU RADILI DA BI JE IMALI VIŠE!


IZVOR: Republika - 29.11.2021 | 07:08


Španska Civilna garda u akciji "Bratstvo" privela je 17 ljudi, državljana Srbije, Hrvatske, Albanije, Austrije i Čilea, zbog sumnje da su proizvodili marihuanu koju su distribuirali u celoj Evropi!

Foto: printscreen
SNABDEVALI CELU EVROPU MARIHUANOM! Srbi i Hrvati u brvnarama u Španiji proizvodili drogu! EVO ŠTA SU RADILI DA BI JE IMALI VIŠE!

Kako piše portal Las Provincias.es, oni se terete za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi, pranje novca, zločin protiv javnog zdravlja, ali i za uzurpaciju nekretnina.

- Operacija je započela u novembru 2020. godine i istražitelji su radili na njoj punih godinu dana, od momenta kada se pojavila sumnja da postoji organizovana grupa koja se bavi uzgojem marihuane u zatvorenim uslovima - piše portal:

- Ono što je bilo specifično za grupu, za razliku od drugih koji su iznajmljivali luksuzne vile, oni su koristili brvnare koje su se nalazile u izolovanim oblastima, kako ne bi probudili sumnju.

- Ove tehnologije korišćene su kako bi se tokom godine dobilo više useva, te se na taj način povećala i zarada grupe. Dobijene narkotike nisu distribuirali samo u oblasti Ribera Alta, u kojoj su imali bazu, već su je slali u Hrvatsku, Srbiju, Albaniju, Austriju, Holandiju, Englesku i Rusiju - navodi izvor španskog portala.

Posle pretresa u više gradova, zaplenjeno je čak 8.000 stabljika marihuane, klima-uređaji, ekstraktori, lampe za uzgoj, filteri.

- Oprema je vredna više od 70.000 evra, a oduzeto im je i šest vozila, čija je vrednost procenjena na 90.000 evra, kao i 3.000 evra u kešu - piše portal:

- Osim 17 članova bande, pod istragom je i muškarac (30) španske nacionalnosti. Na teret im se stavlja osam krivičnih dela protiv javnog zdravlja, osam krivičnih dela prevara u vezi sa električnom energijom, tri krivična dela uzurpacija nepokretnosti, dva krivična dela pranje novca i jedno krivično delo zločinačko organizovanje.