BILO JE KAO U RATU, VIDEO SAM KAKO IZNOSE RADNIKE BEZ RUKU I NOGU: Stravično svedočenje o eksploziji u Leštanima! (FOTO, VIDEO)


IZVOR: Republika - 23.11.2021 | 21:47


U fabrici "Edepro" u beogradskom naselju Leštane danas je došlo do stravične eksplozije raketnog goriva u kojoj je, prema informacijama do 17 sati, povređeno najmanje 16 radnika, dok su dve osobe izgubile život, a za više radnika se traga.

Foto: Twitter/doktorzarock, branesmo
BILO JE KAO U RATU, VIDEO SAM KAKO IZNOSE RADNIKE BEZ RUKU I NOGU: Stravično svedočenje o eksploziji u Leštanima! (FOTO, VIDEO)

Jedan od svedoka ove drame, inače nekadašnji radnik ove fabrike, rekao je za naš list da su scene sa mesta tragedije izgledale kao da se nalazi na ratištu

- Pošao sam sa porodicom na jednu sahranu kada se to sve desilo. Nismo ni stigli na groblje koje je tu blizu fabrike i ona je već bila buknula. Krenuo sam kao bez glave tamo, jer mi brat tamo još uvek radi, kao i nekoliko mojih drugara iz ulice.

POGLEDAJ GALERIJU

Na sreću, on je bio u drugoj hali, odakle su se svi izvukli živi i nepovređeni se spasli. Inače, u toj hali gde je došlo do havarije, bilo je u tom momentu mnogo radnika zbog primopredaje smena. Video sam kako iznose radnike bez ruku i nogu, kao u ratu, jezive slike… - priča naš sagovornik koji je insistirao da ostane anoniman iz objektivnih razloga.

On kaže da je od šoka nemo stajao nekoliko minuta, ne mogavši da dođe sebi.

- Policajci koji su došli na lice mesta sklanjali su me da se ne približavam i ne gledam te stravične scene. Ko zna koliko će na kraju biti žrtava, jadni ljudi. Na sreću, pa je ta fabrika izmeštena iz naselja i nalazi se u jednoj strani u brdu, ali je bila velika eksplozija, nismo znali šta nas je snašlo. Svi smo potreseni i svako se prepao, jer mnogi meštani tu rade ili imaju nekog svog ko živi od rada u "Edepru" - konstatuje ovaj mladić.

Koliko je prizor nakon eksplozije bio užasavajući možda najbolje opisuje video snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojem se iz neposredne blizine čuju zastrašujući rafali.

 

 
$bp("Brid_14561", {"id":"23323","width":"16","height":"9","video":"906532"});