POGLEDAJTE: Evo šta je pričao o Arkanu i najvećim mafijašima čovek koji je danas uhapšen! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 20.11.2021 | 13:29


Nekadašnji upravnik KPZ Sremska Mitrovica Trivun Ivković, koji je danas sa još 16 osoba uhapšen zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem zarad sticanja materijalne koristi, svojevremeno je u intervjuu za Republiku govorio o ključnim događijima i ličnostima tokom turbulentnih devedesetih godina prošlog veka.

Foto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/S. AĆIMOVIĆ, Profimedia, Privatna arhiva
POGLEDAJTE: Evo šta je pričao o Arkanu i najvećim mafijašima čovek koji je danas uhapšen! (VIDEO)

Zbog prirode posla koji je obavljao Trivun je bio u prilici da bude upoznat sa mračnim tajnama mnogih opskurnih likova, od prosjaka do ministara, koji su bili sa one strane zakona tokom jednog od najdramatičnijih perioda u novijoj srpskoj istoriji.

Kao upravnik Kazneno popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, koji ima status međunarodnog zatvora, Ivković je bio zagovornik gvozdene discipline, a u intervjuu koji je dao za Republiku ispričao je da je "bez problema lomio" i najokorelije kriminalce, ukoliko se oni ne bi povinovali njegovim pravilima.

Posebnu pažnju javnosti privukao je deo Ivkovićevog interevjua u kojem je govorio o nekadašnjem komadantu Srpske dobrovoljačke garde, Željku Ražnatoviću Arkanu.

- Znao sam ja dobro ko je on, znao sam kako se bore njegovi ljudi na ratištu i bili su dobri. Jednom prilikom u "Hajatu" mi je prišao ostavio vizit karticu, i ja njemu svoju,došao je u Mitrovicu da obiđe Mimu Jerkovića i ja sam nakon toga otišao do stadiona da mu odnesem slike iz posete. Rekao sam mu samo evo slika "Rudar", a on me je šokirano pogledao i pitao samo "Kako znate?". To je bilo njegovo ime odnosno nadimak u obaveštajnoj službi - otkrio je Trivan.

U intervjuu koji smo objavili i na zvaničnom Jutjub kanalu Republike, govorio je i o prvim "kralju narko-mafije"  u Srbiji, Mehmedu Ali Karafaki iz Velikog Trnovca kod Bujanovca, Dautu Kadriovskom iz Skoplja i Dušanu Spasojeviću iz Zemuna.

Karafaka je bio jako miran čovek, vodio je računa o cveću u Mitrovici, sve one ruže okolo su njegovih ruku delo. Turci su jako pristojni i umiljati ljudi, znaju kako da se ponašaju, takav je i on bio. Zvao me je skoro da dođem da ga vidim, on se vratio na Kosovo, tamo živi sada - rekao nam je Trivun. 

Trivun je pričao i o Miloradu Ulemeku Ulemeku Legiji, Kristijanu Goluboviću i mnogim drugim opasnim momcima devedesetih, a detalje možete pogledati u video snimku.

BONUS VIDEO: