13 DOŽIVOTNIH ROBIJA ZA BELIVUKA I NJEGOVU BANDU! Proces će biti brzo gotov, jedna stvar IH SKUPO KOŠTALA!


IZVOR: Republika - 21.10.2021 | 09:44


Čak 13 pripadnika organizovane kriminalne grupe na čijem čelu je bio Veljko Belivuk moglo bi da dobije doživotnu robiju jer su direktno učestvovali u najmanje šest svirepih ubistava i drugim teškim krivičnim delima.

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Marku Miljkoviću i Veljku Belivuku preti doživotna robija

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, i njegovi koljači, mogli bi u roku od godinu dana da budu osuđeni na doživotne robije! Njih čak 13 bi do kraja života moglo da bude u zatvoru zbog mostruoznih ubistava i ostalih zverskih zločina koje su činili.

Najtežu kaznu mogao bi da izbegne jedino Bojan Hrvatin, koji ima status svedoka saradnika i na čijem se iskazu velikim delom i zasniva optužnica. Sudski postupak protiv ove organizovane kriminalne, koji bi uskoro trebalo da počne, mogao bi da se završi za najviše godinu dana.

- Iako su mnogi unapred prognozirali da će to biti maratonski postupak, s obzirom na broj okrivljenih, lično sumnjam u to. Prikupljeno je mnogo nespornih dokaza o zločinima Belivukovog klana. Tu prvenstveno mislim na eksplicitne fotografije žrtava i međusobnih poruka koje su skinute sa šifrovane aplikacije Skaj - objašnjava izvor iz istrage i dodaje:

- Izuzev porodica žrtava, tužilaštvo je predložilo mnogo drugih svedoka. U pitanju su uglavnom ljudi od kojih su optuženi kupovali nekretnine ili automobile, a koji nemaju direktna saznanja o njihovim zlodelima. Zbog toga cenim da neće biti mnogo prostora za odugovlačenje postupka, pogotovo ako sud bude zakazivao na nedeljnom nivou po dva-tri ročišta - istakao je sagovornik Informera dobro upoznat sa ovim predmetom.