ŠOK NA IZRICANJU PRESUDE! Manijak molio da mu cimer ne sazna da je mučio dete: PEDOFIL OSUĐEN NA 7 GODINA ZATVORA


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 03.09.2021 | 12:47


Seksualni manijak Aleksandar Pavlović (53) iz Padinske skele, osuđen je danas na sedam godina zatvora za obljubu šestogodišnjeg dečaka u Glogonjskom ritu u martu prošle godine.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Zatvor, foto: Ilustracija

 

Sudija je u obrazloženju presude rekao da je kazna visoka, ali da je zbog opasnosti da će ponoviti delo, budući da je ranije osuđivan za istorodna krivična dela, veće odredilo kaznu višu od polovine maksimalne zaprećene kazne do 12 godina zatvora.

- Vi ste osuđivani dva puta za istovrsno delo. Odlučili smo da je najbolje i da do pravosnažnosti budete u zatvoru jer bi sigurno ponovili delo - rekao je sudija Nikola Mikić. 

Pedofil je u više navrata komentarisao detalje presude, a imao je i molbu za sudiju. 

- Nemojte da mi šaljete presudu u zatvor, nego preko branioca da je cimer ne vidi - rekao je predator koji je, kako smo saznali, dečaka dodirivao po i oko polnog organa i oko anusa, što je utvrđeno lekarskim pregledom.

Delimično priznao zločin

Ovakvu molbu sudu je uputio zbog opštepoznate stvari da mučitelje dece robijaši posebno terorišu i zlostavljaju.

Pedofil koji je delimično priznao zločin, a to sudija u presudi konstatovao, negirao je da je u pitanju obljuba deteta, već da je počinio samo nedozvoljene polne radnje. 

- Nije problem pritvor, nego kazna bi mogla biti manja. Ali šta je tu je - rekao je pedofil začuđujuće prisebno i mirno.

Foto: Profimedia

Zlostavljani dečak, foto: Ilustracija

Da podsetimo, osumnjičeni, koji je bio angažovan kao čobanin u gazdinstvu dečaka žrtve i živeo u malom pomoćnom objektu u blizini kuće dečakove porodice kritičnog dana namamio je šestogodišnjaka da dođe kod njega, pa mu na mobilnom telefonu pokazivao neprimerene fotografije.

Nakon toga je od dečaka zatražio da se skine i da ga dodiruje, a onda se i sam svukao.

Majka prekinula torturu

Njegovo iživljavanje prekinula je dečakova majka, koja ga je tražila po dvorištu i na kraju ušla u prostoriju u kojoj su bili bludni Aleksandar i njen sin.

Otrgla je dečaka od napasnika i istrčala napolje. Odmah je pozvala policiju i Hitnu pomoć.

Aleksandar nakon toga nije pokušao da pobegne, a kada je čuo da dolazi policija, dohvatio je žilet i sebi isekao vene. Međutim, brzo je stigla i Hitna pomoć, pa su mu lekari sanirali povrede.

Dečak je sa majkom prebačen na Institut za majku i dete, gde su mu lekari ukazali pomoć.

Prema priči meštana Glogonjskog rita, i 2014. je zabeležen sličan slučaj, ali u obližnjem Jabučkom ritu. Tada se jedan devetogodišnjak požalio roditeljima da ga je Pavlović zvao u kuću da bi mu navodno pokazao zečeve, a onda od njega tražio da se skine i da ga dodiruje.

Srećom, dečak je uspeo da pobegne, a sutradan je ispričao roditeljima šta se dogodilo. Meštani su pedofila znali kao Saleta, a iako se on preselio u Glogonjski rit, mnogi su ubeđeni da je reč o istom napasniku.

Dečak se oporavio, ne seća se užasnog iskustva

Iz okruženja napastvovanog dečaka saznali smo da je posle strahovitog iskustva imao traume i da je majka morala da ga vodi kod psihologa da bi prebrodio krizu.

Takođe je i majku mučio događaj i sama je morala da nađe mehanizme da se izbori sa posledicama. 

- Dete je ispoljavalo čudne oblike ponašanja i doživljavalo seksualnost na neprimeren način njegovim godinama, međutim sada se ničega više ne seća i više se trauma ne ispoljava u njegovom ponašanju - kazao je izvor Republike.