TERZIĆEV ZET PAO ZBOG PIŠTOLJA, MAŠA IZBEGLA HAPŠENJE


IZVOR: E. S. T. - 03.12.2017 | 16:38 >> 18:49


U više odvojenih akcija policija je prethodnih dana uhapsila 139 osoba koje se terete za trgovinu drogom i oružjem. Među njima je i Nikola Buha, sinovac svedoka-saradnika Ljubiše Buhe Čumeta, kojem je u džipu pronađen pištolj glok sa izbrušenim fabričkim brojem.

Foto: Tanjug

I tata hapšen: Zvezdan Terzić

Kada je uhapšen, s njim u kolima je bila i njegova devojka Maša Terzić, ćerka bivšeg funkcionera Fudbalskog saveza Srbije, koja je izbegla hapšenje, saznaje Srpski telegraf.

Pretres

Policija je Buhin džip audi Q7 zaustavila 1. decembra oko 20 časova u Ulici Slavka Ćuruvije. Pored njega je sedeo L. G, dok je Maša bila na zadnjem sedištu. Policajci su pretresli automobil i ispod naslona za ruku između vozača i suvozača pronašli pištolj sa 13 metaka.

Posted by Nikola Buha on Friday, June 30, 2017
- Maša Terzić policajcima se tada požalila da je bolesna, pa je puštena kući, dok su Buha i L. G. privedeni u stanicu, a pištolj i automobil su poslati na veštačenje - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Zbog posedovanja i trgovine oružjem policija je u prethodnih sedam dana uhapsila ukupno 43 osobe, saopštio je juče ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Oružje
43 dolijalo zbog oružja
56 pušaka zaplenjeno
36 pištolja i revolvera
2 raketna bacača
6 bombi pronađeno
5.000 komada municije
14,5 kg eksploziva zaplenjeno

Maša se policajcima požalila da je bolesna, pa su samo Buha i njegov drug L. G. privedeni u stanicu

 

Droga
96 palo zbog droge
129 kilograma droge zaplenjeno
7 laboratorija za drogu otkriveno

On je rekao da je oduzeto 56 pušaka, među kojima više automatskih, 36 pištolja i revolvera, dva raketna bacača zolja, šest bombi i više od 5.000 komada municije.

Posted by Nikola Buha on Wednesday, March 18, 2015
Ministar Stefanović je kao značajnu stvar posebno istakao oduzimanje 14,5 kilograma eksploziva, od čega je 11 kilograma oduzeto akcijom ljudi iz SBPOK u fabrici "Krušik", gde je jedan od zaposlenih pokušao da iznese i proda više od 11 kilograma vojnog eksploziva ogromne razorne moći.

Uzgajali pečurke

Stefanović je pohvalio i veliku zaplenu narkotika, zbog čega je uhapšeno 96 osoba.

- Od njih je oduzeto skoro 129 kilograma droge. Takođe, uhapšene su i 43 osobe zbog posedovanja i prometa oružja i municije. Na teritoriji Beograda, Subotice, Šapca i Zrenjanina otkriveno je sedam ilegalnih laboratorija, među kojima i one za uzgajanje halucinogenih pečuraka koje su posebno retke - rekao je Stefanović.