UKLONJENI DOKAZI! Ko je sklanjao DNK za ubistvo na šinama da bi oslobodio Belivuka?


IZVOR: Republika - 24.07.2021 | 16:01


Predsednik Aleksandar Vučić obelodanio je da je njegovo prisluškivanje počelo kada je prvi put izgovorio da ne razume kako je moguće da se u slučaju ubistva Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u Beogradu 30. januara 2017. godine promeni DNK nalaz.

Foto: e-stock/M. JOŠIDA

Ubijen na šinama - Vlastimir Milošević

Podsetimo, za ubistvo se sudilo Belivuku i Miljkoviću, ali su posle svedočenja policajaca da su "DNK" tragovi mesta zločina kontaminirani, oni su oslobođeni optužbi i pušteni iz pritvora.

KREĆE PRISLUŠKIVANJE

- Prvi put sam izgovorio da ne razumem kakoj je moguće da se promenio DNK nalaz u vezi sa ubistvom na šinama, kreće moje prisluškivanje i kampanja - rekao je predsednik Vučić

POSTUPAK JOŠ U TOKU

Vlastimir Milošević, podsetimo bio je kum Marka Miljkovića Mesara. Likvidiran je, a potom overen rano ujutru. Posle zločina, uhapšen je Belivuk, koji je najpre osumnjičen da je direktni izvršilac zločina, ali je potom optužen da je pomogao u zločinu tako što je ukradene registarske tablice stavio na automobil kojim se dovezao i odvezao ubica, piše Kurir

Međutim, tokom sudskog postupka policajac koji je svedočio rekao je da je kontaminirao dokaze "jer sve uviđaje radi jednom četkicom", a potom je sudska veštakinja, koja je u krivičnoj prijavi navela da je Belivukov DNK pronađen na vratima od ulaza u zgradu u kojoj je Milošević živeo, taj iskaz na suđenju promenila i rekla da on pripada nepoznatoj osobi.

Zbližili se posle Mutavog

Dijana Hrkalović bila je jedan od najbližih prijatelja ubijenog Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, čija je navodno trebala da bude i kuma na venčanju. Posle ubistva Stankovića, podsetimo, njegovo mesto zauzeo je Belivuk, koji mu je takođe bio blizak dok je bio živ.

Foto: Republika

Sale Mutavi

- Tada je krenuo Belivukov vrtoglavi uspon, jer ne samo da je učvrstio odnose s Hrkalovićem već i vezu svoje kriminalne grupe sa kavačkim klanom, koji je u ratu sa "škaljarcima", koji su se dovodili u vezu sa ubistvom Stankovića

Predkrivični postupak u slučaju šina i tome ko je sklanjao dokaze i pomogao Belivuku da bude oslobođen i dalje je u toku.