DRUGARICA UŠLA U SOBU DA SE PRESVUČE, PA PRIMETILA KOVERTU: Svi detalji SRAMNE pljačke na svadbi kod Knića! Odnela 23.000 EVRA!


IZVOR: Slađana STEPANOVIĆ - 06.07.2021 | 19:30


Policija je rasvetlila skandaloznu pljačku na svadbi u selu Borač kod Knića. Drugarica mlade je osumnjičena da je 23. juna iz porodične kuće mladenaca ukrala 23.000 evra, među kojima je i novac koji su dobili na poklon, ali i onaj koji je mladoženjin otac namenio da plati svadbu u restoranu.

Foto: Photo by Jeremy Wong Weddings on Unsplash

Foto: Ilustracija

ŠOKIRANI OTAC

Sve se desilo kada je soba u kojoj su držali novac ostala prazna jer su svi bili na svadbenom veselju u obližnjem restoranu.

- Drugarica mlade je ušla u sobu da se presvuče i primetila je gde se ostavljaju koverte s novcem. Odmah je skovala plan. Ostavila je otvoren prozor i poslala poruku nekom njenom prijatelju i vratila se na veselje, a njen prijatelj je otišao tamo i ukrao novac, a ona je ostala do kraja zabave - otkrio je izvor portala Ucentar i dodao da je sumnjiva i porodicama mladenaca.

Iako su juče portalima kružile informacije da su gošća svadbe i njen saučesnik u krađi uhapšeni, u policijskoj upravi u Kragujevcu naveli su da još niko nije priveden i da se na tome radi intenzivno.

Nestanak novca otkriven je kada je mladoženjin otac D. M. došao po njega da bi platio troškove vlasniku restorana u kojem se održalo veselje.

Gost ukrao burmu nevesti

U maju 2016. policija je uhapsila Gorana M. (20) kod Gradiške zbog sumnje da je iz kuće komšija i mladenaca Slobodana i Suzane Stojaković ukrao nevestinu burmu vrednu 2.800 evra. Prema informacijama iz policije, on je burmu ukrao u nedelju, dan nakon svadbe, dok je u porodici Stojaković još proslavljana ženidba.

- On je u subotu bio gost na svadbi i u nedelju, drugog dana slavlja, iskoristio je zauzetost Stojakovića i pažnju koju su poklonili gostima, pa je neopažen ušao u porodičnu kuću. Tu je iz kutije za nakit, koja je bila na frižideru, ukrao Suzanin venčani prsten. Reč je o burmi koju je mladencima kupio kum. On je tako vredan prsten od 2.800 evra prodao u zlatari u Banjaluci za svega 250 maraka - kazao je izvor blizak istrazi.

Mladenci iz sela Borač nisu jedini kojima su lopovi upropastili svadbeno veselje. Sličan slučaj dogodio se i u okolini Prokuplja 2017. Mladoženja Miljan J. iz Prokuplja na trenutak je napustio svadbu i vratio se u stan i shvatio da je obijen. Slučaj je odmah prijavio policiji, pa je prvu bračnu noć proveo u stanici, dajući izjavu.

DŽEPARIO U CRKVI

- Mladoženja je ušao u kuću i zatekao nimalo prijatan prizor. Prozor u kupatilu bio je obijen, a po podu su bili blatnjavi tragovi od cipela. Ušao je u sobu u kojoj su bili pokloni i video da je cela ispreturana. Odmah je pozvao policiju i sve prijavio - objasnio je izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, mladoženja je izjavio da lopov nije ukrao novac koji su on i supruga dobili za svadbu jer verovatno nije uspeo da ga pronađe. Istragom je utvrđeno da nedostaju samo dve flaše pića.

Nesvakidašnja krađa desila se i u Čačku prošle godine. Dok je trajala ceremonija venčanja u crkvi, jedan muškarac je prišao ikoni, poljubio je i prekrstio se, a onda izašao iz crkve. Sve je delovalo normalno, dok nekoliko trenutaka kasnije kuma nije shvatila da je odžeparena. Po završetku ceremonije, ona je videla da joj nema novčanika i obavestila policiju. Inspektori su pregledali snimke sa kamera i utvrdili da ju je pokrao pomenuti muškarac.

Opljačkao poznanicu za svadbenim stolom

Na svadbenom veselju 2019. na Novom Beogradu jedan gost iskoristio je kada je njegova poznanica s kojom je sedeo za istim stolom otišla u toalet s njegovom devojkom da bi joj uzeo tašnu i izvadio sav novac koji je bio u novčaniku. Domaćin veselja i ta gošća odmah su shvatili da je to on uradio i nisu ga prijavili jer je tu sumu vratio oštećenoj, uz opravdanje da je novac našao na podu, iako je utvrđeno da ga je otuđio iz novčanika.