SVI ŠTEKOVI VELJE NEVOLJE! Pažljivo birali bunkere za mučilišta, što dalje od civilizacije


IZVOR: E. S. T. - 04.07.2021 | 17:01


Mesta na kojima su imali svoja skloništa nalaze se daleko od očiju drugih ljudi, kaže Svetozar Vujačić, savetnik ministra policije Aleksandra Vulina.

Foto: ST/N. PANČIĆ/Starsport

Velja Nevolja

Veljko Belivuk i Marko Miljković su sa svojom ekipom dugo pripremali mesta na kojima će boraviti i mučiti otete rivale. Dobro obavešteni izvori iz istrage kažu da se biranje tih lokacija odvijalo u hodu, paralelno sa rastom ovog ogranka "kavačkog klana" i preuzimanjem primata od "škaljaraca". Nekolicina pripadnika ove grupe bila je zadužena samo za to. Teren je dugo osmatran, rađene su analize pristupnih puteva, pošumljenost okoline i blizina drugih kuća.

- Računali su da niko neće posumnjati ni da vežbaju gađanje kod Banatskog Brestovca jer tamo lovci inače pucaju. Eto, prevarili su se - objašnjava naš sagovornik.

I savetnik ministra Aleksandra Vulina advokat Svetozar Vujačić kaže za Srpski telegraf da su tajni bunkeri Velje Nevolje, a u kojima su odsedali i vršili zločine, bili pažljivo birani.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Svetozar Vujačić

- Sve je to bilo unapred osmišljeno, uglavnom, sva mesta na kojima su imali svoja skloništa nalaze se daleko od očiju drugih ljudi. Kuća na Zvezdari, kao i u Ritopeku i Banatskom Brestovcu, koje su bile povezane sa Dunavom, bile su taktički na tim mestima da bi mogli da budu što dalje od civilizacije i da niko ne bi mogao da im uđe u trag. Imali su i okupljanja na fudbalskom stadionu, verovatno misleći da tamo niko neće posumnjati da se oni nalaze - objašnjava Vujačić.

On takođe dodaje da postoji mogućnost da po Srbiji ima još tajnih lokacija, gde se okupljala kriminalna grupa Velje Nevolje.

- Svakako se radi na tom slučaju i na otkrivanju takvih mesta ukoliko ih ima - ističe Vujačić.

Srpski telegraf od 4. jula izlazi i nedeljom

RITOPEK

Vikendica u Ritopeku je odabrana jer u neposrednoj blizini nema mnogo komšija. Lokacija je dobro povezana s Dunavom. Policija sumnja da su delovi tela nekih od ubijenih u kesama bačeni u reku.

Foto: ST/D. KADIĆ

Vikendica u Ritopeku

ZVEZDARA

Kuća na Zvezdari je namenjena za život Beluvukove i Miljkovićeve porodice. Opasana je zidom visine tri metra, postavljene su sigurnosne kamere koje koristi izraelski Mosad, vredne više od 200.000 evra.

Foto: ST/D. KADIĆ

Kuća Velje Nevolje

TRŠIĆ

Tršić je izabran jer je istovremeno i izdvojen od civilizacije i relativno blizu Drini, preko koje se pripadnici klana prebacuju u RS i nazad.

RUDNIK

Planina Rudnik je blizu magistrali, ali je poznata i po gustoj šumi, kroz koju se brzo može pobeći. Takođe, lako se primećuje ko dolazi jer nema mnogo puteva.

STADION FK PARTIZAN

Domaći teren na kome su se osećali sigurno. U prostorijama koje su pretvorili u bunker inače su se okupljali navijači. Računali su da niko neće da posumnja da se tu odvijaju kriminalne aktivnosti.

Foto: Starsport/Tanjug/R. Prelić

PANČEVO

Osim Beograda, Pančevo je jaka gradska lokacija Belivukove ekipe. Tu su imali svoje kafiće i najmanje jedan stan. Ključ tog stana imala je samo Belivukova supruga.

BANATSKI BRESTOVAC

I ova lokacija je odabrana zbog blizine Dunava, ali i mogućnosti da se tu od nekih postojećih objekata uz malu rekonstrukciju napravi strelište za upucavanje oružja. U tom kraju je inače mnogo lovaca, pa bi Belivukovi "strelci" ne bi bili previše vidljivi.

Foto: ST/D. KADIĆ

Banatski Brestovac