OVO JE TINEJDŽER KOJI JE STRADAO NA KOŠUTNJAKU! Otac Igor se oglasio u suzama: ŽIVOT ĆE MI SE SVODITI DA GA PROVODIM NA GROBLJU!


IZVOR: Republika - 24.06.2021 | 11:49


Igor S, otac N.S (15) koji je nastradao na bazenu Košutnjak, oglasio se po prvi put nakon stravične nesreće koja je duboko dirnula Srbiju.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Nastradao na bazenima: N.S.

Drama se, podsetimo, odigrala juče pred oko 1.500 kupača na bazenu i , nažalost, dobila je tragičan epilog, pošto je N.S. koji se povredio prilikom pada u vodu, preminuo u Urgentnom centru.

- To je bilo dete za primer, svi su ga voleli, njega da vratimo ne možemo. Život će mi se svoditi da ga provodim na groblju, u kuću ne moram ni da idem - rekao je u potresnoj ispovesti otac Igor.

On je naveo da nikoga ne krivi za tragediju.

- Samo želim da se to više nikad ne ponovi i da se pojačaju mere bezbednosti - kroz suze je izustio otac Igor.

Foto: Privatna arhiva

N.S.

Prema njegovim rečima, o strašnoj tragediji, niko ga od nadležnih sa bazena nije kontaktirao.

- Drug mog sina javio mi je za tragediju - rekao je Igor.

Podsetimo, šef spasilaca Đorđe Ilić ispričao nam je da je sa dvoje kolega izvukao N. S. iz vode, i to u roku od nekoliko sekundi.

- Puštao sam decu na skakaonicu na bazenu tri, jednog po jednog, a onda sam čuo da je neko upao u vodu i na tom mestu video tinejdžera kako tone i grupu dečaka koji stoje na ivici bazena pored tog mesta. Najverovatnije su ga oni gurnuli u dečjoj igri i on se okliznuo i udario glavom o ivičnjak, taj trenutak su samo drugari videli. Odmah sam uskočio s dvoje kolega i izvukli smo dete i ja sam započeo veštačko disanje, a oni masažu srca. Bio je bez svesti i išla mu je krv iz nosa i usta. Došao je i naš lekar i nastavio oživljavanje, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć, koja ga je odvela nakon 45 minuta u Urgentni, gde je, nažalost, preminuo. Ne mogu da verujem da se ovo desilo. Ovo je velika tuga - opisuje Ilić sa Srpski telegraf.