EKSPLOZIJA U LIBANSKOJ KUHINJI: "Radnik je bio sav u posekotinama i opekotinama"


IZVOR: S.S. - 26.04.2021 | 11:12


Radnik restorana "Libanska kuhinja" S.P. (36) povređen je jutros na Vračaru oko 10.15 sati na svom radnom mestu kada je eksplodirala plinska boca.

Foto: ST/Petar Divac

Libanska kuhinja nakon požara

Kako saznajemo na licu mesta, S.P. je započinjao smenu i krenuo je da upali šporet, ali je u tom trenutku eksplodirala plinska boca.

- Nekako se isteturao napolje i seo na pločnik. Mi smo ga polivali vodom i pozvali Hitnu pomoć. Imao je opekotine po rukama i posekotine po glavi i bio je svestan, ali nije mogao da govori od šoka. Kako je mogao, dobro je i prošao. Mada, čuli smo da boluje od epilepsije, pa se brinemo da mu od toga još više ne pozli. U mojoj radnji je sa police palo oko 20 flaša alkoholnog pića, ali sreća ja nisam bila pored toga - ispričala je za Srpski telegraf radnica diskonta pića koji se nalazi pored "Libanske kuhinje".

Kako nam je ispričao drugi radnik restorana, veruje se da je plinska boca nabila pritisak i da je to uzrok eksplozije.

Foto: ST/Petar Divac

- Ne znamo kako nije osetio miris plina, ali boca je verovatno nabila pritisak i zato je prasnula. Sreća da niko nije prolazio u tom trenutku pored lokala jer je svo staklo na izlogu puklo. S.P. radi u giros restoranima sedam godina, a danas mu je bio prvi radni dan u ovom lokalu. Do juče je radio na drugom mestu isto u "Libanskoj kuhinji" - kaže zaposleni u ovom restoranu.

Vatrogasna kola ubrzo su stigla na lice mesta i ugasila požar i tako je sprečena dalja šteta, a povređenog radnika Hitna je odvezla u Urgentni centar.