SAŠA CVETANOVIĆ U STRAHU OD VOĐE "ZEMUNACA"! Pitbul: Luka Bojović će mi pobiti porodicu!


IZVOR: Slađana STEPANOVIĆ - 14.04.2021 | 04:30


Saša Cvetanović zvani Pitbul iz Vranja, koji je izrešetao Nikolu Bojovića, zbog straha za bezbednost svoje porodice odbio je da svedoči protiv svog saučesnika Ratka Koljenšića, koji mu je pomogao u ovoj likvidaciji 29. aprila 2013. u Beogradu.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Luka Bojović

Pitbul je zbog brutalnog zločina uhapšen u avgustu 2013. u Podgorici, pa je izručen Srbiji, gde je 2018. osuđen na 35 godina zatvora jer je u Bojovića ispalio najmanje 20 metaka. Koljenšić se tereti da je Cvetanoviću pomagao u praćenju Bojovića, kao i da mu je kobnog dana pokazao na koje mesto da se sakrije i oko sedam sati ujutru likvidira brata Luke Bojovića.

STRAH I SRAMOTA

Saša je doveden u Viši sud u Beogradu da bi putem video-linka prisustvovao suđenju u Podgorici, ali je sudiji Vesni Kovačević odmah rekao da ne želi da svedoči.

- Zbog porodice više ne smem ništa da pričam. Hoću da budu živi, a ne mrtvi. Stradala su mi dva brata. Jedan od njih Jugoslav je ubijen jer je bio povezan s ovim krivičnim događajem - rekao je Cvetanović.

Sudija je pitanjima pokušavala da dobije od njega preciznija objašnjenja, a onda je on dodao da mora da misli i na ugled porodice.

- Još jedan od razloga zbog kojih ne mogu da svedočim jer bih sebe i članove porodice izložio teškoj sramoti - naglasio je Pitbul.

Foto: printskrin

Kamere snimile ubistvo 2013. u Beogradu

Ratko Koljenšić je na prethodnom suđenju prilikom davanja odbrane rekao da je 10 minuta pre likvidacije Nikole Bojovića u Ulici carice Milice u Beogradu sreo njegovog ubicu Sašu Cvetanovića. On je tom izjavom opovrgao svoje ranije tvrdnje iz istrage da je Saša Cvetanović u vreme likvidacije Bojovića bio u Budvi. Početkom februara Koljenšić je rekao da nije član kriminalne grupe sada pokojnog Slobodana Šaranovića i Miloša Delibašića, već da je sve montirano.

OSVETA ŠARANOVIĆA

U optužnici Višeg državnog tužilaštva protiv Koljenšića navodi se da mu je pripadnik klana Amerika Slobodan Šaranović obećao novčanu naknadu u iznosu od 30.000 evra da zajedno sa Sašom Cvetanovićem likvidiraju Bojovića. Šaranović je tako hteo da osveti ubijenog brata Branislava, koji je likvidiran 8. oktobra 2009. u Beogradu, a iza kojeg stoji vođa "zemunskog klana" Luka Bojović.

- Koljenšić je u periodu od kraja aprila 2013. do 16. jula 2013. na teritoriji Crne Gore i Srbije s umišljajem postao član organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Miloš Delibašić i sada pokojni Slobodan Šaranović i čiji su pripadnici postali Miloš Vojnović, Slaviša Novaković i Goran Maletić (rođeno Bojanić). Planirali su da liše života Vladimira Jovanovića iz Beograda, Luku Đurovića iz Bara, pripadnike njegovog obezbeđenja i Filipa Koraća iz Beograda, za koje su smatrali da su pripadnici suparničke organizovane kriminalne grupe Luke Bojovića, koju su smatrali odgovornom za ubistvo sada pokojnog Branislava Šaranovića - navodi se u optužnici.

Sašin saučesnik Koljenšić osuđen je u odsustvu pred Specijalnim sudom u Beogradu na 30 godina zatvora zbog učestvovanja u ubistvu Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi 2013.

Foto: MUP Srbjie

Počeo kao lopov u Vranju

Za Sašu Cvetanovića njegovi poznanici iz Vranja govore da je poslovao u Crnoj Gori i da mu se tamo pridružio i srednji brat. Jedan od Sašinih školskih drugova kaže da nije uspeo ni osnovnu školu da završi, da je krao, obijao prodavnice i tukao se na fudbalskim utakmicama, kao i da su ga se u Vranju svi bojali.

Foto: Privatna arhiva

Brata likvidirali sa 30 metaka

Jugoslav Cvetanović (31), mlađi brat Saše Cvetanovića, ubijen je u septembru 2017. u centru Vranja sa tridesetak hitaca ispaljenih iz vatrenog oružja sa prigušivačima. Pitbul je na sudu za ubistvo Bojovića u martu iste godine govorio da će mu ubiti brata Jugoslava, što se kasnije ispostavilo kao istina.

- Molim vas da pozovete mog brata da svedoči dok je još živ. Kako se stvari dešavaju, ubijaju se advokati i ostali, pozovite ga što pre da sve objasni. Njemu je iskaz na osnovu kog je napisano pola optužnice uzet na prevaru - rekao je tada Saša, a sledeće godine tvrdio da će Luka Bojović platiti ljude u zatvoru da ubiju i njega.