TINEJDŽERI NAPRAVILI KARAMBOL U NIŠU! Ukrali mrtvi pijani autobus, razlupali četiri auta i na kraju udarali u betonski stub!


IZVOR: Republika - 16.02.2021 | 11:50


Haos!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ilustracija

Niška policija uhapsila je D.B. (19) i njegovog vršnjaka M.Ž. jer su sinoć mrtvi pijani ukrali autobus parkiran ispred jednog tržnog centra u Nišu nakon čega su napravili haos po Nišu.

Kako je saopštila niška policija, dvojica momaka se terete za tešku krađu i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

- Oni su sa parking ispred TC "Roda" obili dva autobusa, u jedan su ušli i startovali ga a zatim udarili u putničko vozilo "tojota" koje se nalazilo na parkingu. Zatim su krenuli ka Vizantijskom bulevaru gde su udarili u vozilo "sitroen" koje se od siline udarca zabilo u "pežo". Nastavili su dalje istom trasom da bi nakon stotinak metara desnom stranom autobusa udarili u betonski stub, pa su napustili vozilo i pobegli - saznaje Informer.

Ovom prevozniku već krali autobus

Autobus istog prevoznika, ukraden je i 2017. godine, a za volanom se tada našao dvanaestogodišnji dečak koji je prešao šest kilometara pre nego što je zaustavljen.

- Građani su alarmirali policiju koja je vrlo brzo obojicu pronašla i uhapsila. Kod D.B. koji je i upravljao autobusom, pronađen je ključ za pokretanje vozila - dodaju sagovornici.

Policija je saopštila da je alkotestiranjem ustanovljeno da je lice koje je upravljalo autobusom imalo 1.63 promila alkohola u organizmu dok je njegov ortak imao 0.38 promila.

- U ovom događaju nije bilo povređenih lica – navela je policija u svom saopštenju.

 

 
$bp("Brid_13476700", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"231"});

Za sada nema informacija šta je momke navelo na nesvakidašnju krađu, naročito što nisu poznati kao učinioci krivičnih dela. Obojica će nakon isteka zadržavanja biti privedeni sa krivičnom prijavom nadležnom tužiocu.