Hrkalovićeva uništavala dokaze BUŠILICOM! Prisluškivala za Belivuka, prikupljala mu informacije o budućim žrtvama


IZVOR: Republika - 12.02.2021 | 19:48


Posle hapšenja jedne od najokrutnijih kriminalnih grupa, istražitelji su došli do podataka da im je godinama logističku podršku pružala bivša državna sekretarka u MUP Srbije Dijana Hrkalović.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Foto: Ilustracija

Istražitelji koji i dalje rade na razotkrivanju zločina, kako se sumnja, organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića, došli su do novih informacija o tome kako je bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović pomagala da zlodela ne budu otkrivena!

Kako izvor upućen u istragu otkriva, bivša „prva dama policije“ uhvaćena je kako pred odlazak iz MUP uništava dokaze, odnosno diskove i hard-diskove na kojima su navodno prisluškivani razgovori koje je prikupljala. On dodaje da je Hrkalovićeva diskove s prisluškivanim razgovorima dobila u džakovima, a da su ih potom njeni ljudi od poverenja uništili bušilicom!

- Osim što se sumnja da je direktno učestvovala u jednoj od najvećih afera, a to je prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sumnja se i da je bivša državna sekretarka za klan Velje Nevolje prisluškivala njegove konkurente, ali i da je, zloupotrebljavajući resurse policije, prikupljala i druge informacije o ljudima s kojima je Belivukova kriminalna grupa planirala da se obračuna. Prisluškivani razgovori bili su na više desetina diskova, koje je ona bušilicom uništila - otkriva izvor.

Posle hapšenja kriminalne grupe koja se sumnjiči za otmice, brutalne likvidacije, držanje oružja i trgovinu drogom, kako dodaje, istraga se nastavlja. Sumnja se da je Dijana, osim Belivuku, pomagala i Darku Elezu, s kojim je, pretpostavlja se, i Nevoljina ekipa blisko sarađivala, piše Kurir