SRBIJA GA PAMTI PO STRAVIČNOM ZLOČINU! Evo ko je Srbin uhapšen pre dva dana u Budvi po poternici Interpola!


IZVOR: Blic, Republika - 14.12.2020 | 09:23


Srpski državljanin B. L. (47) iz Zaječara uhapšen je pre dva dana u Budvi po poternici Interpola Beograd, a crnogorski mediji su preneli da je reč o kriminalcu kog je javnost u Srbiji upamtila po brutalnom zločinu od pre 19 godina!

Foto: pixabay.com

Muškarac iz Zaječara uhapšen je u Budvi po Interpolovoj poternici, koju je raspisala kancelarija u Beogradu zbog vođena krivičnog postupka za proizvodnju, držanje i promet droge, saopštila je crnogorska policija.

Ispostavilo se da je prema navodima crnogorskih medija, reč o Branislavu Lađevcu koji je prema sopstvenom priznanju odgovoran za zločin od pre 19 godina, kada je u Beogradu ubio svog 30-godišnjeg sugrađanina Marija Mavrinca (30).

Lađevac i Mavrinac bili su cimeri, a živeli su u stanu u Cerskoj ulici u Beogradu. Zamršeno klupko jezivog ubistva počelo je da se odmotava kada je zaječarskoj policiji Darinka Mančić, majka Marija Mavrinca, prijavila nestanak svog sina.

U tom trenutku ona je bila u Belgiji na privremenom radu, a policiji je kazala da joj se sin ne javlja duže vreme i da bi njegov cimer Lađevac mogao da zna gde je. U tom trenutku nije ni sumnjala da je telo njenog sina uveliko raskomadano...

Foto: pixabay.com

Naime, Lađevac je policajcima ispričao da se 5. marta 2001. u stanu posvađao sa cimerom. Udario ga je pesnicom tolikom silinom da je ovaj pao i navodno udario potiljkom o ivicu kreveta, usled čega je preminuo na licu mesta.

Mediji su 2001. izveštavali da je Lađevac do detalja ispričao kako je cimerovo telo "polomio na delove", a kako je Glas javnosti pisao policija sumnja da ga je isekao na komade. Potom ga je spakovao u vreće i kartonsku kutiju koje je odložio. Kako je vreme prolazilo, stanom je počeo da se širi nesnosan miris i tada je odlučio da bi najbolje bio da se otarasi tela.

Tako spakovane delove tela svog cimera Lađevac je poneo sa sobom u autobus na liniji 83, potom je stopom zaustavio kamion koji ga je odvezao do Beškog mosta. Sa tog mosta telo je bačeno u Dunav i prema onome što je poznato javnosti, telo nikada nije pronađeno.

Traže ga zbog droge

Iz Uprave crnogorske policije u saopštenju su naveli da je za muškaracem iz Zaječara B. L. (47) Interpol Beograd 7. decembra raspisao međunarodnu poternicu zbog vođenja krivičnog postupka za proizvodnju, držanje i promet droge.

- Službenici Sektora kriminalističke policije - Odseka za međunarodnu operativnu saradnju i službenici Centra bezbednosti Budva sproveli su istragu i uhapsili osobu koja se traži po međunarodnoj poternici - navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je nakon istrage i operativno taktičkih mera i radnji B.L. lociran i uhapšen u naselju Golubovina u Budvi.

Potom je svoju garderobu bacio u kontejner i počistio tragove ubistva u stanu, ali je beogradska policija ipak uspela da pronađe tragove krvi i tkiva ubijenog.

Lađevac je otkazao stan u Beogradu i vratio se u rodno selo. Verovatno kako bi otklonio svaku sumnju sa sebe, neprestano se raspitivao da li je neko video njegovog cimera, jer mu je ovaj navodno pričao da će da putuje u inostranstvo.

 

 
$bp("Brid_07938648", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"231"});

Mavrinac i Lađevac su, kako je Glas javnosti pisao, odranije poznati sudskim organima. Mavrinac je odgovarao za prodaju i uživanje droge, a Lađevac za dve teške krađe i oštećenje tuđe stvari. Pretpostavlja se da bi motiv ubistva mogla da bude ucena od strane Marija, jer je znao da je Lađevac počinio još neka krivična dela.