JOŠ JEDNA OPTUŽNICA U SLUČAJU "JOVANJICA": Državni službenici uskoro pred sudijom, ODGOVARAĆE I ODBEGLI MUŽ GLUMICE!


IZVOR: A. POPOVIĆ - 24.11.2020 | 21:33


Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je još jednu optužnicu protiv većinskog vlasnika poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predraga Koluvije, kojom je obuhvaćeno još osam osoba, uhapšenih u julu ove godine u nastavku istrage u vezi sa nelegalnom proizvodnjom kanabisa, a od kojih su čak šestorica državni službenici.

Foto: instagram.com/printscreen

Jelena Jovičić i Saša Vujisić

Optuženi da su pod okriljem Koluvijine organizovane grupe počinili ozbiljna krivična dela, uprkos službenom položaju, su Aleksandar Tošić, Branislav Radosavljević, Zoran Baštovanović, Radovan Bojović, Milan Kendija i bezbednjak iz Vojske Srbije Saša Vujisić, koji je u bekstvu. Vujisić je drugi muž glumice Jelene Jovičić i tokom leta se skrivao u Americi, prema proverenim saznanjima Srpskog telegrafa.

Svim službenim licima sa optužnice na teret se stavlja udruživanje radi vršenja krivičnih dela u stečaju s krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i zbog kršenja Zakona o tajnosti podataka u produženom trajanju, s tim da je Vujisić optužen još i za falsifikovanje službene isprave, a Radosavljević se dodatno tereti i za neovlašćeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Na novoj optužnici, po kojoj su svi bili članovi organizovane grupe od početka 2019. godine do 14. jula iste godine, nalaze se još i Miloš Teofilović i Slaviša Milinković. Sva optužena lica su na slobodi posle ukidanja kratkog pritvora, osim Koluvije, koji je s osmoricom najbližih saradnika u pritvoru od novembra 2019. godine, kada je policija upala u "Jovanjicu" i pronašla čitavu laboratoriju za proizvodnju droge i zaplenila 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljiku ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.