MORBIDNO KOD ALEKSINCA: Dečak automobilom RAZVLAČIO PSA PO ASFALTU


IZVOR: blic.rs - 31.10.2017 | 16:05


Maloletnik star 13 godina iz Prćilovice kod Aleksinca užasnuo je meštane susednog sela Žitkovac kada je automobilom po asfaltu vukao psa koga je vezao za branik vozila!

Foto: pixabay.com

Nesvakidašnji prizor zgrozio meštane

Incident se desio 28. oktobra u popodnevnim časovima, kada je dečak uzeo psa u Prćilovici, gde živi, stavio ga u gepek automobila marke opel, a potom seo za volan i zaputio se ka susednom selu Žitkovac, koje je udaljeno oko dva kilometra.

- U Žitkovcu je psa izvadio iz gepeka, vezao ga za branik vozila i potom vukao po asfaltu vozeći se ulicama - kaže naš izvor.

Emilija Jevtić iz Žitkovca, koja je slučaj prijavila policiji, kaže da se oko 17 časova vraćala od drugarice kada joj je pažnju privukao nesvakidašnji prizor.

- Videla sam dečaka kako izlazi iz automobila sa vozačevog mesta. Otvorio je prtljažnik i iz njega izvukao psa braon-bele boje. Vezao mu je jedan kraj kanapa oko vrata, a drugi za branik automobila. Kada sam ga upitala šta to radi, odgovorio mi je da je pas njegov I da se ne mešam. Onda je ponovo seo za volan automobila i krenuo kolima u pravcu Goričke ulice. Psa, koji je cvileo, vukao je po asfaltu, bilo je strašno - priča Emilija.

Ona je fotografisala nemile scene i fotografije prosledila svojoj majci Mileni Pantović, koja ima prihvatilište za ugrožene pse, a potom je slučaj prijavila policiji.

Pantovićeva apeluje da se pas hitno pronađe i oduzme od dečaka, ako je uopšte živ.

- U policiji su nam rekli da je pas živ, a od nekih dečaka koji poznaju maloletnika saznala sam da je navodno uginuo posle mučenja. Ako je pas živ, treba ga pod hitno oduzeti i smestiti u prihvatilište - kaže Pantovićeva.

Nakon prikupljanja informacija, policija je poslala obaveštenje Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Iako se radi o krivičnom delu zlostavljanja i mučenja životinja, maloletnik neće moći da odgovara jer ima svega 13 godina i krivično je još uvek neodgovoran.