Za nasilnikom iz Novog Sada raspisana međunarodna poternica


IZVOR: Tanjug, Republika - 14.09.2020 | 07:47


Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević očekuje da će brzo biti uhapšen Ivan Kontić, osumnjičeni da je brutalno prebio mladića u Novom Sadu.

Foto: Tanjug/J. PAP/MUP

Foto: Ilustracija

Kovačević je za televiziju Prva kazao da je policija, kao i uvek, profesionalno pristupila tom slučaju.

On je dodao da je za osumnjičenim raspisana međunarodna poternica i da se za njim intenzivno traga.

Naveo je da nisu tačne insinuacije i tvrdnje pojedinaca da je policija neprofesionalno pristupila tom slučaju, ističući da je policija odmah 24. avgusta, po prijavi medicinskih radnika, počela da istražuje napad.

Foto: MUP Srbije

Dejan Kovačević

Dodao je da oštećeni do 2. septembra nije sarađivao sa policijom, te podsetio da je juče na teritoriji Novog Sada obavljeno više pretresa i da su uhapšene dve osobe.

Govoreći o jučerašnjoj eksploziji automobila u kojoj je poginuo Strahinja Stojanović, Kovačević je rekao da je istraga u toku i da bi bilo nezahvalno govoriti o detaljima.

 
$bp("Brid_00069592", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"231"});

Podsetio je da je policija u roku od dva sata rasvetlila nedavno ubistvo na Banjici, kao i ubistvo u Kaluđerici, nakon nešto više od 24 sata, te istakao da je Srbija bezbedna zemlja.

Ocenio je i da policija trpi pritisak dela javnosti, među njima i opozicije, navodeći da kritike opozicije "odvlače pažnju i unose nemir građanima".