Roditelji uhapšenih braće Rakočević zbog ubistva Filipa L, pismom se obratili javnosti


IZVOR: Novosti, Republika - 06.09.2020 | 16:22


Roditelji braće Rakočević koji su uhapšeni zbog sinoćnog ubistva Filipa Lepojevića (18) na Banjici obratili su se javnosti, a njihovo pismo prenosimo u celosti:

Foto: ST/V. LUKIĆ

Foto: Ilustracija

- Ovim putem želim da obavestim i vas kao i celokupnu srpsku javnost o događajima koji su zadesili moju porodicu, a koji su noćas nastavljeni paljenjem lokala  u vlasništvu moje dece.

Dana 29/30 avgust u lokalu "Lola bistro", na Banjici moja dva sina Uroš i Petar Rakočević sedeli su u navedenom lokalu sa prijateljima. U trenucima kada su platili račun I krenuli svojoj kući Uroš je otišao do toaleta i pri povratku primetio je Luku Perenčevića kako stoji kraj šanka i posmatra incidentnu situaciju koja se dešavala u lokalu.

U tom momentu Uroš je video kako krigla pogađa Petra u čelo pri čemu je goloruk krenuo ka bratu. Tada mu Luka Perenčević prilazi s leđa i nožem zadaje 6 uboda u predelu leđa.

 

 
$bp("Brid_99409177", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

 

Uroš u tom trenutku nije bio svestan ubodnih rana opasnih po život, a Luka je nastavio da ide prema mom drugom sinu Petru sa nožem u ruci koji i dalje niko nije primećivao.

Kada je zadao dva uboda nožem u stomak Petru tada je Petar primetio nož i golim rukama uhvatio za oštricu noža braneći se što su kasnije i pokazali medicninski nalazi.

Petar je uspeo da otme nož od Luke i u tom trenutku je dobio udarac flašom u glavu pri čemu je na kratko izgubio svest što su napadači iskoristili i pobegli iz lokala.  Tek nakon napada na njih moji sinovi su shvatili da su izbodeni nožem I medicinsku pomoć su zatražili u Urgentnom centru gde im je zaustavljeno obilno krvarenje iz stomaka I glave.

Dok su moji sinovi ležali u Urgentnom centru Luka Perenčević je terorisao po Banjici fizički maltretirajući sve Petrove I Uroševe prijatelje tako što su ih tukli, pretili, oduzimali novac i mobilne telefone zahtevajući da priznaju adresu gde moja dva sina stanuju gde su još I tražili da ih pozovu I namame kako bi mogli odmah na licu mesta da ih likvidiraju.

Obzirom da je Petar prvi napustio lečenje u Urgentnom centru odmah je 31.08.2020. godine, saznavši u međuvremenu za aktivnost kriminalne grupe o svim događaima odmah je obavestio treće odeljenje MUP-a gde je podneo krivičnu prijavu protiv Luke Perenčevića  i ostalih iz te grupe.

Pošto su napustili Urgentni centar Petar i Uroš su previjanje nastavili u domu zdravlja Banjica, da bi juče 05.09.2020. godine obzirom da je bio vikend previjanje obavili u DZ  Voždovac u Krivolačkoj ulici na koje ih je vozio moj najstariji sin Radovan Rakočević. 

Po povratku kući na Banjicu tražeći parking kod svoje zgrade u kojoj stanuju, iznenada su ih napale naoružane osobe gde je došlo do kontakta koji se na žalost završio kobno po napadače.

 

 
$bp("Brid_99409193", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"231"});

 

Strahujući od novog napada moji sinovi su se udaljili sa lica mesta i obavestili treće odeljenje o samom događaju, kao i o lokaciji na kojoj se nalaze gde je policija odmah i došla.

Tako su  I privedeni u MUP I nikakvog bekstva od policije nije bilo, jer nisu po svemu sudeći planirali nikakvo krivično delo.

Sve navedeno možete proveriti u trećem odeljenju MUP-a. Rano jutros 06.09.2020.godine oko 1 sat posle ponoći nepoznate osobe maskirani zapalili su cvećaru u Jajincima u vlasništvu moje ćerke kao i piljaru u Voždovim Kapijama na Voždovcu u vlasništvu mog sina Petra - navodi se u pismu javnosti.