Pokrenuta istraga protiv Nikole Filipčeva (24)! Evo kako je pokušao da sakrije krvavi zločin počinjen nad rođenom majkom


IZVOR: S. S. - 22.02.2020 | 06:55


Viši javni tužilac pokrenuo je istragu protiv Nikole Filipčeva (24) iz Bačkog Gradišta zbog sumnje da je ubio majku Dušicu.

Foto: facebook.com/Nikola F.

Nikola Filipčev

Filipčev se tereti da je prošle godine pesnicama tukao majku do smrti, a potom je zakopao u dvorištu!

- Osnovana sumnja proizašla je na osnovu operativnog rada Policijske uprave Novi Sad, odnosno Policijske stanice Bečej, te obavljene ekshumacije leša pokojne D. F. i preliminarnih rezultata obavljene obdukcije. Ekshumacija je obavljena 19. februara u prisustvu dežurnog zamenika višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, specijaliste sudske medicine i policijskih službenika - saopštio je viši javni tužilac u Zrenjaninu Zoran Đuran.

Na osnovu dosad utvrđenih činjenica, a nakon saslušanja osumnjičenog, proizilazi da je N. F. neutvrđenog dana u maju prošle godine u porodičnoj kući u Bačkom Gradištu, prilikom svađe sa majkom, nasrnuo na nju. Zadao joj je više udaraca pesnicom po glavi, usled čega je nesrećna žena preminula. U nameri da prikrije ubistvo, on je telo zakopao u dvorištu kuće. Komšijama i prijateljima rekao je da mu je majka, koja je bila psihički bolesnik, preminula u bolnici u Novom Sadu, a da on nije imao novca za sahranu, te da je njeno telo preuzela rodbina iz Kule i da je Dušica tamo sahranjena. Čak je nosio jedno vreme i crni flor kao znak žalosti!

Slučaj je otkriven nedavno, kada je Nikolin otac, koji ih je napustio 2017. godine i otišao da radi u Nemačku, počeo da se među rodbinom i prijateljima raspituje gde mu je sahranjena žena jer je hteo da uzme umrlicu kao dokaz da je preminula kako bi mogao ponovo da se oženi. Njemu je u nadležnim institucijama rečeno da se ona i dalje vodi kao živa. Klupko je počelo da se odmotava i Nikola je ubrzo uhvaćen u laži i uhapšen.