Potraga za Alanom Kožarom koji se krije u Španiji: Smrt barskog kriminalca naručio odbegli mafijaš?


IZVOR: E. S. T. - 11.11.2019 | 21:15


Inspektori odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala tragaju za Alanom Kožarom, vođom jednog od barskih klanova, kako bi bio saslušan u okviru istrage o ubistvu Jovana Klisića i ranjavanju Velizara Gardaševića.

Foto: youtube.com/Barinfo Tv

Mafijaški obračun u kom je stradao Jovan Klisić

- Policija Kožara još uvek zvanično ne sumnjiči za ovaj zločin, ali proverava da li upravo on stoji iza njega s obzirom na to da su njegovi saradnici osumnjičeni za planiranje atentata na Gardaševića pre nekoliko meseci u restoranu "Savoja", istom u kom je sada Klisić likvidiran - rečeno je Danu u crnogorskoj policiji. Kako se dalje navodi, policija ima operativna saznanja da se Kožar krije u Španiji i uskoro bi se moglo očekivati njegovo hapšenje.

Klisić je ubijen dok je ispred "Savoje" ulazio u blindirani automobil, kada su napadači zapucali iz kola u pokretu. On je bio visokopozicionirani pripadnik klana koji godinama ratuje sa kriminalnom grupom pokojnog Luke Đurovića. Kada je Đurović pod misterioznim okolnostima stradao u udesu, navodno ga je nasledio upravo Alan Kožar. Interesantno je i da je samo osam dana pre ubistva Klisića u Amsterdamu ranjen Lukin brat Jovan Đurović.

Inače, za Kožarom je već raspisana poternica zbog optužbi da je organizovao ubistvo Slobodana Šaranovića. Šaranović je stradao u ratu sa klanom Luke Bojovića, koji robija upravo u Španiji, gde se Kožar navodno krije.