Šokantni detalji bratoubistva: Ubio ga pa zamotao u foliju!


IZVOR: novosti.rs, Republika - 22.08.2019 | 09:34


Detalji ubistva Ignjata Gajića (24), za koje je osumnjičen Bogdan Gajić (20). Uhapšenom je određen branilac po službenoj dužnosti.

Foto: googlemaps.com/printscreen/facebook.com/printscreen

Ignjat i Bogdan Gajić

Policija je kobne večeri zaustavila osumnjičenog Bogdana Gajića (20), a na pitanje šta mu je to u foliji, mladi Šapčanin je odgovorio: "To je moj brat". Prema nezvaničnim informacijama od izvora bliskog istrazi, sumnja se da je vozio telo ubijenog Ignjata (24) u obližnji šumarak, nedaleko od njihove kuće, gde je ranije iskopao raku!

Žrtva, nasmrt pretučena, sahranjena je na Novom groblju u Šapcu, a u isto vreme osumnjičeni za ubistvo starijeg brata priveden je nadležnom zameniku javnog tužioca. Milan Milutinović, zamenik VJT u Šapcu, rekao je "Novostima" da je naložena obukcija tela Ignjata Gajića. Bogdanu je prvobitno određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a u međuvremenu je odveden na saslušanje.

- Sledi ispitivanje osumnjičenog, očekujemo obdukcioni nalaz, uslediće psihološko-psihijatrijska veštačenja osumnjičenog, veštačenja povreda i sva druga za koja se proceni da su potrebna, kao i saslušavanje eventualnih svedoka - kaže zamenik VJT u Šapcu. - Sve zavisi i od toga šta će tražiti odbrana osumnjičenog.

Bogdanu Gajiću određen je advokat po službenoj dužnosti. Nakon saslušanja kod tužioca osumnjičenom je, odlukom suda, određen pritvor do 30 dana.

Foto: facebook.com/printscreen

Gajići

Dok rodbina, kumovi i prijatelji liju suze zbog izgubljenog mladog života, i dalje se malo zna o uzrocima tako brutalnog ubistva. Za njegove najmilije i sve koji su ga poznavali nema utehe. Nema ni nagoveštaja zbog čega je brat, kako se sumnja, tako surovo i brutalno nasrnuo na starijeg brata. Na posmrtnici, među ožalošćenima, navedeno je i Bogdanovo ime, uz Vidaka, trećeg sina porodice Gajić.

Prema informacijama iz istrage, nema dilema da je policija zaustavila osumnjičenog sa Ignjatovim telom. Nedoumica je da li je, nakon što je u ponedeljak prijavljen događaj, otkriven oko 3.30, dok ga je osumnjičeni vozio u kolima, u gepeku, ili gurao u kolicima zamotanog u foliju.

SKROMNI DOBRI LjUDI

Otac osumnjičenog i žrtve slovi za uglednog Šapčanina i radi kao profesor u visokoškolskoj ustanovi, a majka mladića je bankarski službenik. Svi njihovi poznanici imaju samo reči hvale o Gajićima, za koje tvrde da su skromni i dobri ljudi. Kolege oca dvojice mladića kažu da im se on nikada nije žalio na decu.

- Nije razdvajao sinove, ni u čemu. Vodio je računa da im kao i svaki roditelj što više pruži - kažu očeve kolege. - Ne smem ni da zamislim kako mu je sada.