Isključio struju, pa test iz matematike stavio u gaće i pravac u WC! Evo kako je Stamenković izveo prevaru godine


IZVOR: Beogradski mediji - 22.06.2019 | 11:26


Radnik štamparije "Politika a.d." Igor Stamenković, koji je ukrao primerak testa za polaganje prijemnog ispita iz matematike, juče se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio ćutanjem, nakon čega mu je Viši sud u Beogradu odredio pritvor do 30 dana!

Foto: facebook.com/printscreen

Igor Stamenković biće u pritvoru 30 dana

Naime, sumnja se da je Stamenković, i pored tolikih mera obezbeđenja u štampariji u kojoj su se testovi štampali, uspeo da odradi sve.

- Čovek je napravio diverziju, isključio je struju, što je, naravno, samo po sebi zaustavilo rad mašina. Iskoristio je sve to i uspeo da test stavi u gaće, potom da ode u WC. U toaletu je primerak slikao, pa ga je uništio i bacio u WC šolju. On se potom vratio na radno mesto kao da se ništa nije desilo - otkriva izvor.

Osumnjičeni za krađu testova Igor Stamenković juče je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, a očekuje se odluka tužilaštva da li će predložiti sudu da Stamenkoviću odredi pritvor.

Njemu se na teret stavljaju dva krivična dela, i to oduzimanje tuđe stvari i krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka. Za prvo delo zaprećena kazna je šest meseci zatvora, a za drugo tri godine.

MUP je ranije saopštio da se on sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom ukrao test. Nakon toga je, kako se sumnja, otišao u toalet, gde je test slikao telefonom, a potom je primerak uništio i bacio u WC šolju.

Podsetimo, test iz matematike, koji je učenici završenog razreda osnovne škole trebalo da polažu u utorak u okviru male mature, procurio je i deljen je na društvenim mrežama veče uoči polaganja, zbog čega je polaganje bilo pomereno za četvrtak.

Zadaci pisani rukom, i to njih 20, koliko ih ima, kružili su među osmacima, a sve što se desilo izazvalo je revolt kod neke dece i roditelja, koji su protestovali ispred zgrade ministarstva i zahtevali smenu ministra prosvete Mladena Šarčevića, ali i poništavanje male mature.